Sådan laver du den perfekte kylling på rotisserie. Rotisserie er roterende grillspyd, som giver dig en virkelig mør og smagfuld kylling. Hver gang.
Kylling på rotisserie er en særdeles nem måde at lave grillkylling på, og her kan du se hvordan du bedst laver den i en Weber gasgrill.
Og det gælder både i Weber Q3000 og Weber Q3200.
Indirekte varme
Du kan også få rotisserie til en kuglegrill, og hvis du holder en middel varme (på cirka 200 grader) i kuglegrillen, ja så er stegetiden den samme.
Du griller kyllingen på rotisserie ved indirekte varme.
Opskriften er til fire personer.
Som tilbehør den grillede kylling kan du lade dig inspirere af disse opskrifter på tilbehør.
Ingredienser til kylling på rotisserie
1 økologisk kylling fra Løgismose på omkring 1.500 gram
3 spiseskefulde citronsaft
3 spiseskefulde olie
2 teskefulde fint salt
2 teskefulde paprika
Stegetid for kylling på rotisserie: Cirka 75 minutter ved 200 grader
Fremgangsmåde
- Bland først citronsaft, olie, salt og paprika sammen i en skål, og rør det ud.
- Skyl kyllingen under koldt vand, og sørg for den er het ren. Er der indmad i kyllingen, skal det selvfølgelig ud 🙂
- Dup kyllingen tør med køkkenrulle, og træk nu kyllingen på pinden til din rotisserie. Spænd den fast med de to spyd, og husk at placere kyllingen midt på spyddet.
- Smør nu kyllingen godt ind med marinaden.
- Varm gasgrillen op ved fuld varme - hvor begge brændere er tændte. Efter 6-8 minutter slukker du den inderste brænder og skruer varmen på den den yderste brænder ned på lidt under halvt blus (så den holder en varme på omkring 200 grader).
- Så sætter du din rotisserie i grillen, spyddet på, og sætter gang i motoren, så kyllingen begynder at rotere stille og roligt.
- Du skal aldrig tænde grillen op med din rotisserie i grillen - den monterer du først når grillen er varm.
- Og bruger altså din rotisserie under indirekte varme.
- Lad nu kyllingen rotere på spyddet i cirka 75 minutter. Men tiden afhænger selvfølgelig af hvor høj temperatur du har i grillen. Jeg har også grillet store kyllinger, der allerede var færdige efter omkring 50 minutter. Så kig til kyllingen i grillen.
Sprødt skind
Hvis du vil være sikker på sprødt skind, stopper du din rotisserie ti minutter før, så skindet grilles helt sprødt.
Kylling på rotisserie får sin fantastiske smag fordi fedtet hele tiden løber rundt om kyllingen under grillningen.
Lidt som at øse smag på kødet konstant 🙂
Lad kyllingen trække ti minutter på spyddet inden du tager den af, og skærer den ud til anretning.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er på helstegt kylling i ovn og langtidsstegt kylling.
Der skal mere krydderier på f.eks peper og langt mere salt som kommes på efter pensling i følge min mening
75 min er nok i overkanten..
På kuglegrill med fuld blus plejer 45 min være nok også til kyllinger på 1700 g.
Og glæder mig til at prøve marinaden.
Jeg plejer at bruge en tør marianade med salt, oregano, basilikum og soltørrede tomater (ikke i olie) - det er ganget op på godt.