Lav den lækreste omgang stegt flæsk og kartofler i rotisserie på grill. Flæskeskiverne bliver sprøde og giver kartoflerne god smag.
Stegt flæsk og kartofler i rotisserie på grill er en fantstisk god metode til stegning af flæsk i grillen.
Flæskeskiverne saltes og kommes i den fintmaskede kurv sammen med kartofler, der dryppes med lidt olie.
Kom også nogle kviste frisk rosmarin ved, og steg derefter flæsk og kartofler i en times tid.
Opskriften er stegt flæsk til fire personer med en almindelig sult, men lav lidt mere hvis du er godt sulten. Eller server med en god salat og brød til.
Ingredienser til stegt flæsk og kartofler i rotisserie
900 gram kartofler
800 gram flæsk i skiver
Olivenolie
Groft salt
3-4 store kviste rosmarin
Fremgangsmåde
- Find den fintmaskede kurv til rotisserie frem.
- Kartofler skylles og tørres, inden de deles i halve eller passende stykker, så de ikke er alt for store. I denne opskrift har jeg anvendt nye aspargeskartofler, hvor jeg har delt de største i to eller tre stykker, mens de mindste blot er gået direkte i kurven.
- Dryp lidt olivenolie over og krydr med lidt groft salt.
- Flæskeskiverne bankes let flade, og eventuelle stykker brusk skæres bort. Så er det mere lækkert af spise ved bordet. Salt flæskeskiverne grundigt på begge sider, og læg dem over kartoflerne.
- Rosmarinkviste skylles og lægges kurven, som derefter lukkes.
- Hægt kurven i grillens rotisserie, og grill nu stegt flæsk og kartofler i cirka en time ved indirekte varme, hvor temperaturen i grillen gerne må ligge på omkring 200 grader.
- Det gør nemlig, at flæskeskiverne bliver lækre og sprøde, mens kartoflerne får masser af smag fra flæsket.
- Mens retten snurrer lystigt i grillen, kan du lave en lækker persillesovs til.
Tilbehør
Tag det færdigstegte af grillen og anret med kartofler, persillesovs og eventuelt en lækker aspargessalat.
Se også mine opskrifter på:
Inge Kristensen
Stegt flæsk med kartofler på rotisseriet er vel i en kurv med låg så maden bliver drejet rundt?
Holger Rørby Madsen
Hej Inge
Nemlig - lige præcist. Og det smager fremragende 🙂
Alt det bedste
Holger