• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Tilbehør til svinekød - opskrifter på middagshits

Tilbehør til svinekød - opskrifter på middagshits

Tilbehør til svinekød bl.a. grønlangkål
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe

Tilbehør til svinekød spænder over den traditionelle stuvning til fetakartofler og mættende salater. Her får du 15 skønne opskrifter.

Her får du en samling af opskrifter på tilbehør til svinekød. Det er ikke altid nemt at finde på tilbehør, men vi tror, at du finder lige det, du skal bruge her.

Tilbehøret spænder vidt fra sprøde fetakartofler til mættende salater og bagte rodfrugter. Og så får du selvfølgelig også de klassiske opskrifter på stuvninger, som passer super til for eksempel frikadeller.

Stuvet hvidkål

Vi begynder med en klassiker, som passer perfekt til frikadeller, stegt flæsk, medisterpølse og andre traditionelle udskæringer af svinekød: stuvet hvidkål.

Kan du bedre lide spidskålens mere milde smag, kan du kaste dig ud i den i stedet.

Stuvet hvidkål - nem opskrift

5 fra 3 stemmer
Her er den bedste opskrift på stuvet hvidkål, hvor hvidkål vendes i en hvid sovs. Den stuvede hvidkål er god som tilbehør til frikadeller.
Gå til opskrift
stuvet hvidkål

Stuvet spidskål

4.7 fra 76 stemmer
Stuvet spidskål er en klassiker i det danske køkken, og den er nem at lave. Spidskålen er mild i smagen, og perfekt at stuve som i denne nemme opskrift.
Gå til opskrift
stuvet spidskål

Fetakartofler i ovn

Kartofler i fad med feta, persille og hvidløg er super dejligt tilbehør til svinekød, kylling og andet kød.

Serveres eventuelt med koteletter, skinke eller græsk farsbrød og en god, græsk salat.

Nemme fetakartofler

4.8 fra 18 stemmer
Fetakartofler er dejligt tilbehør. Og så er det nemt: Kartofler bages i ovnen og derefter drysses fetablandingen ud over de sprøde kartofler.
Gå til opskrift
billederesultat for fetakartofler

Knuste kartofler med persille

Knuste kartofler laves ved at koge kartoflerne, give dem et slag for derefter at bage dem med hvidløgssmør og persille.

Det giver en skøn konsistens. Prøv også vores gode bearnaisekartofler.

Kartofler med hvidløgssmør

4.6 fra 81 stemmer
Min opskrift på knuste kartofler med hvidløgssmør, der er perfekte som tilbehør. Kartoflerne koges og bages derefter med en nem hvidløgssmør.
Gå til opskrift
billederesultat for knuste kartofler med hvidløgssmør i fad

Grønlangkål

Glaseret skinke, hamburgerryg og medisterpølse får et kæmpe løft, når du spiser det sammen med grønlangkål, kartofler og en god klat sennep.

Grønlangkålen er traditionel julemad, og hver egn har deres version. Her får du grundopskriften.

Grønlangkål - den bedste opskrift

4.7 fra 115 stemmer
Min opskrift på grønlangkål. En god og klassisk opskrift, og du kan lave grønlangkålen med frisk eller frossen grønkål. God til bla. skinke.
Gå til opskrift
billederesultat for grønlangkål med skinke

Kartoffelsalat med sennepsdressing

Her er en let og sund kartoffelsalat med friske, grønne asparges, som klæder de kolde kartofler. Et godt tilbehør til svinekød.

Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing

4.7 fra 93 stemmer
Se denne skønne opskrift på kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing, der er nem at lave og frisk i smagen. En god sommersalat.
Gå til opskrift
kartoffelsalat med asparges

Sur-sød kartoffelsalat

Her er opskriften på en klassisk kartoffelsalat, der serveres lun for eksempel til grillpølser, medisterpølser eller hamburgerryg.

En ret, som vores mormor lavede den.

Gammeldags varm kartoffelsalat - sursød

4.6 fra 56 stemmer
Gammeldags varm kartoffelsalat med løg er en klassiker i det danske køkken. Let at lave, en dejlig sursød smag og serveres ofte med pølser.
Gå til opskrift
Gammeldags varm kartoffelsalat

Blomkålsris

Hvis du tæller kalorier og kulhydrater, skulle du prøve at lave ris af blomkål.

Risene kan serveres med og uden sovs, og de kan også bruges som mættende fyld i en salat.

Blomkålsris - den bedste opskrift

4.7 fra 75 stemmer
Opskrift på blomkålsris, og du får min fremgangsmåde til både en kogt udgave , stegt på panden eller lavet i ovnen. Og det er sundt tilbehør.
Gå til opskrift
billede med blomkålsris

Pastasalat a la Grækenland

En pastasalat er altid en god mulighed for at mikse lige præcis de grøntsager, du bedst kan lide. Her er den inspireret af det græske køkken.

Lav salaten, imens frikadellerne eller koteletterne steger på panden. Du kan eventuelt servere græske frikadeller til.

Græsk pastasalat med feta og oliven

5 fra 8 stemmer
Græsk pastasalat er lige som en helt klassisk græsk salat men med den lækre tilføjelse af pasta, hvilket gør den mere mættende.
Gå til opskrift
Græsk pastasalat

Blomkål bagt i ovnen

Ovnbagt blomkål med peberfrugt er sundt og nemt tilbehør, da det bare passer sig selv i ovnen, til det skal serveres.

Ovnbagt blomkål og peberfrugt i fad

4.7 fra 21 stemmer
Prøv at lave ovnbagt blomkål i et fad med peberfrugt som tilbehør til kødretter. Opskriften er her, og den er både sund og nem.
Gå til opskrift
billederesultat for blomkål og peberfrugt bages i et fad, og det tager blot 25 minutter. Blomkål og peberfrugt overhældes med lidt olivenolie, og er lækkert tilbehør til retter med kød. Foto: Madensverden.dk.

Rodfrugtmos

Her er en mos, som både går godt til stegt mørbrad, gryderetter og alt muligt andet kød.

Laver du den, behøver du ikke tænke på andet tilbehør, da den er sund og mættende.

Rodfrugtmos - opskrift på mos med rodfrugter

4.9 fra 17 stemmer
Rodfrugtmos er en skøn mos med forskellige rodfrugter, og i denne opskrift er der blandt andet anvendt kartofler og gulerødder. Nem at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for rodfrugtmos

Bagte rodfrugter

En stor portion forskellige rodfrugter skæres i både, dryppes med olie og krydderier, hvorefter de passer sig selv i ovnen.

Nemmere bliver det ikke, og så kan du jo servere dem til svinekød, der samtidig tilberedes i ovnen.

Bagte rodfrugter - nem opskrift

4.6 fra 25 stemmer
Her er min opskrift på bagte rodfrugter, der er nemme at lave i ovn. Brug eks. kartofler, knoldselleri og gulerødder sammen med bla. honning.
Gå til opskrift
bagte rodfrugter

Salat med kål og æbler

Kålens smag passer godt med det fine svinekød. Her er en frisk salat med æbler, spidskål og avocado.

Skal den fylde mere i maven, kan du koge couscous og blande det i salaten, så behøver du ikke at lave mere tilbehør til svinekød.

Spidskålssalat med æble og avocado

4.9 fra 70 stemmer
Her får du min opskrift på spidskålssalat med æble og avocado. En nem og lækker allround salat, som passer til stort set alle retter med kød.
Gå til opskrift
billede med spidskålssalat med æble og avocado

Mættende bulgursalat

Når vi blander kogte fuldkornsris, bulgur og couscous i vores salater, mætter den betydeligt mere end grøntsager alene.

Her får du opskriften på en bulgursalat, som passer til alt fra stegeben til svinemørbrad.

Bulgursalat

4.7 fra 45 stemmer
Bulgursalat er sundt tilbehør til de fleste kødretter. Kog bulgur ved svag varme, og vend din bulgur salat med bla. tomater, agurk og persille. Eller feta.
Gå til opskrift
billede med bulgursalat med eller uden feta

Nudelsalat med grøntsager

Denne nudelsalat er en velsmagende salat med masser af grøntsager. Server den til for eksempel til sojamarineret mørbrad eller til en mør skinkeculotte.

Nudelsalat med masser af grøntsager

4.9 fra 7 stemmer
Her får du min opskrift på asiatisk nudelsalat med masser af grøntsager. En sund og nem salat med nudler, der er perfekt som tilbehør.
Gå til opskrift
nudelsalat
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her