Tilbehør til svinekød spænder over den traditionelle stuvning til fetakartofler og mættende salater. Her får du 15 skønne opskrifter.
Her får du en samling af opskrifter på tilbehør til svinekød. Det er ikke altid nemt at finde på tilbehør, men vi tror, at du finder lige det, du skal bruge her.
Tilbehøret spænder vidt fra sprøde fetakartofler til mættende salater og bagte rodfrugter. Og så får du selvfølgelig også de klassiske opskrifter på stuvninger, som passer super til for eksempel frikadeller.
Stuvet hvidkål
Vi begynder med en klassiker, som passer perfekt til frikadeller, stegt flæsk, medisterpølse og andre traditionelle udskæringer af svinekød: stuvet hvidkål.
Kan du bedre lide spidskålens mere milde smag, kan du kaste dig ud i den i stedet.
Stuvet hvidkål - nem opskrift
Stuvet spidskål
Fetakartofler i ovn
Kartofler i fad med feta, persille og hvidløg er super dejligt tilbehør til svinekød, kylling og andet kød.
Serveres eventuelt med koteletter, skinke eller græsk farsbrød og en god, græsk salat.
Nemme fetakartofler
Knuste kartofler med persille
Knuste kartofler laves ved at koge kartoflerne, give dem et slag for derefter at bage dem med hvidløgssmør og persille.
Det giver en skøn konsistens. Prøv også vores gode bearnaisekartofler.
Kartofler med hvidløgssmør
Grønlangkål
Glaseret skinke, hamburgerryg og medisterpølse får et kæmpe løft, når du spiser det sammen med grønlangkål, kartofler og en god klat sennep.
Grønlangkålen er traditionel julemad, og hver egn har deres version. Her får du grundopskriften.
Grønlangkål - den bedste opskrift
Kartoffelsalat med sennepsdressing
Her er en let og sund kartoffelsalat med friske, grønne asparges, som klæder de kolde kartofler. Et godt tilbehør til svinekød.
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing
Sur-sød kartoffelsalat
Her er opskriften på en klassisk kartoffelsalat, der serveres lun for eksempel til grillpølser, medisterpølser eller hamburgerryg.
En ret, som vores mormor lavede den.
Gammeldags varm kartoffelsalat - sursød
Blomkålsris
Hvis du tæller kalorier og kulhydrater, skulle du prøve at lave ris af blomkål.
Risene kan serveres med og uden sovs, og de kan også bruges som mættende fyld i en salat.
Blomkålsris - den bedste opskrift
Pastasalat a la Grækenland
En pastasalat er altid en god mulighed for at mikse lige præcis de grøntsager, du bedst kan lide. Her er den inspireret af det græske køkken.
Lav salaten, imens frikadellerne eller koteletterne steger på panden. Du kan eventuelt servere græske frikadeller til.
Græsk pastasalat med feta og oliven
Blomkål bagt i ovnen
Ovnbagt blomkål med peberfrugt er sundt og nemt tilbehør, da det bare passer sig selv i ovnen, til det skal serveres.
Ovnbagt blomkål og peberfrugt i fad
Rodfrugtmos
Her er en mos, som både går godt til stegt mørbrad, gryderetter og alt muligt andet kød.
Laver du den, behøver du ikke tænke på andet tilbehør, da den er sund og mættende.
Rodfrugtmos - opskrift på mos med rodfrugter
Bagte rodfrugter
En stor portion forskellige rodfrugter skæres i både, dryppes med olie og krydderier, hvorefter de passer sig selv i ovnen.
Nemmere bliver det ikke, og så kan du jo servere dem til svinekød, der samtidig tilberedes i ovnen.
Bagte rodfrugter - nem opskrift
Salat med kål og æbler
Kålens smag passer godt med det fine svinekød. Her er en frisk salat med æbler, spidskål og avocado.
Skal den fylde mere i maven, kan du koge couscous og blande det i salaten, så behøver du ikke at lave mere tilbehør til svinekød.
Spidskålssalat med æble og avocado
Mættende bulgursalat
Når vi blander kogte fuldkornsris, bulgur og couscous i vores salater, mætter den betydeligt mere end grøntsager alene.
Her får du opskriften på en bulgursalat, som passer til alt fra stegeben til svinemørbrad.
Bulgursalat
Nudelsalat med grøntsager
Denne nudelsalat er en velsmagende salat med masser af grøntsager. Server den til for eksempel til sojamarineret mørbrad eller til en mør skinkeculotte.
Nudelsalat med masser af grøntsager
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments