Jordbærsalat er en fantastisk dejlig salat med jordbær, salat og ristede pinjekerner, der dryppes med balsamico og olivenolie.
Jordbærsalat er en rigtig sommersalat, der smager fantastisk med friske, danske jordbær, der lige er høstet.
Tips til opskriften
Men salaten kan nu også gå an med udenlandske jordbær i resten af året, og når der ikke er sæson for de danske jordbær.
Jeg har her anvendt en napolitana salatblanding, der blandt andet indeholder rucola og spinat, men jordbærsalaten kan sagtens laves udelukkedes med 75 gram spinat.
Vær i øvrigt opmærksom på, at balsamicoen giver en super smag til de søde jordbær. Det er en perfekt smagskombination, som også går godt sammen med salaten. Så den del skal du ikke snyde dig selv for.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til jordbærsalat
250 gram friske jordbær
75 gram napolitana salatblanding
40 gram pinjekerner
1 spiseskefuld olivenolie
1 spiseskefuld balsamico
Sådan laver du jordbærsalat
- Start med at riste pinjekernerne på en varm pande, så de bliver gyldne, men pas på de ikke bliver for brankede. Stil til side.
- Salaten skylles i koldt vand og slynges tør for vand i en salatslynge. Fordel salaten i et fad.
- Jordbær nippes og skylles grundigt, hvorefter de skæres i skiver og fordeles over salaten.
- Dryp derefter lidt balsamico og olivenolie over, inden du drysser de ristede pinjekerner på salaten.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er disse med jordbær mojito, fragilité med jordbær og jordbær mousse.
Hvad synes du om denne salat?
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Under hver opskrift kan du tilføje den til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.