Ferskensalat er en lækker og nem salat, der selvfølgelig laves med fersken. I salaten kommer du også melon, parmaskinke og pinjekerner.
Her er en nem og simpel opskrift på ferskensalat med melon.
Det er en rigtig sommersalat, og salaten passer som tilbehør til blandt andet stegt kylling.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til ferskensalat
75 gram napolitana blanding
2 ferskner
En halv galia melon
50 gram pinjekerner
4 skiver parmaskinke
Dressing
5 spiseskefulde olivenolie
2 spiseskefulde sherryeddike
1 teskefuld sukker
1 lille nip salt
Fremgangsmåde
- Napolitana salatblandingen skylles grundigt i koldt vand og slynges tør. Du kan selvfølgelig bruge andre salater, hvis du hellere vil det. Fordeles i en salatskål eller et fad.
- Ferskner skæres i mundrette stykker og lægges over salaten.
- Galia melon skæres ligeledes ud i mundrette stykker, efter et kernerne er taget ud med en spiseske. Kommes ved salaten.
- Dressing røres sammen og hældes over salaten.
- Pinjekernerne ristet let på en varm pande, og drysses derefter over.
- Parmakinkerne rives i mindre stykker og lægges på til sidst.
Napolitana blandingen indeholder blandt andet rucola og andre gode salater, og den er en fin allround salat. Den kan blandt andet købes i Coops butikker.
Kan du ikke finde den, kan du sagtens bruge andre salatblandinger som bund i ferskensalaten.
Salaten kan nu serveres straks som tilbehør. Ferskensalat er blandt andet god til mad fra grillen.
Galia melon kan udskiftes med eksempelvis en honningmelon, og ferskner kan også byttes ud med nektariner. Men jeg synes selvfølgelig, at der skal være ferskner i en ferskensalat.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er på melonsalat og melon med parmaskinke.
Comments
No Comments