• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Grillet kyllingebryst med hvidløg og citronsaft

Holger Rørby Madsen
Grillet kyllingebryst med hvidløg og sprødt skind. Grillet ved direkte varme i gasgrillen. Foto: Guffeliguf.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Aftensmad

Oversigt over indhold

  1. Nem og hurtig mad på grillen er grillet kyllingebryst med hvidløg, der steges ved direkte varme, og dryppes undervejs med citronsaft.
  2. Opskrift på grillet kyllingebryst
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
Vær venlig at stemme :-)
Gå til opskrift

Nem og hurtig mad på grillen er grillet kyllingebryst med hvidløg, der steges ved direkte varme, og dryppes undervejs med citronsaft.

Jeg har her anvendt kyllingebrystfileter fra Løgismose, og de er gode og store i størrelsen. Og de har endda et stykke af vingen siddende på.

Hvis du bruger almindelige kyllingebrystfileter er grilltiden lidt kortere

Opskrift på grillet kyllingebryst

Vær venlig at stemme 🙂
RetGrill
KøkkenDansk
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 stk kyllingebryst - 200 gram
  • 0,5 dl rapsolie
  • 2 fed hvidløg - pressede
  • 1 tsk groft salt
  • citronsaft
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Start med at lave den hurtige hvidløgsmarinade til kyllingekødet. Kom rapsolie, pressede hvidløgsfed og salt i en lille skål, og rør det godt ud. Mas gerne hvidløgssmagen ud i olien med bagsiden af en teske.
  • Dup kyllingebrystfileterne tørre med lidt køkkenrulle, og massér nu hvidløgsmarinaden godt ind i kødet. Drys gerne med en smule groft salt (indgår ikke i de angivne mængder).
  • Lad kød og marinade stå og trække 10-15 minutter, og den tid bruger du på at varme grillen godt op.
  • Det hvidløgsmarinerede kyllingebryst skal grilles ved direkte varme - uanset om det er gasgrill eller kuglegrill. Så varm grillen godt igennem med begge brændere, sluk den inderste brænder, skrub risten, giv den lidt madolie, og skru varmen ned på laveste blus.
  • Læg kyllingebrystfileterne midt på risten med skindsiden op ad, og luk låget.
  • Efter fem minutter giver du kødet en god gang citronsaft, men uden at røre eller vende det!!
  • Efter ti minutter vender du kyllingebrysterne om, og giver endnu en gang citronsaft.
  • Grill nu kyllingefileterne færdige i yderligere cirka fem minutter, tag dem af - og lad dem hvile utildækket i cirka 5-7 minutter.
  • Er du i tvivl om hvorvidt kyllingefileterne er gennemstegte, kan du skære et af dem igennem for at tjekke. Men med sådanne stykker kyllingekød her passer det normalt med 10 minutter på den ene side - og fem minutter på den anden.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 137
  • 13
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Grillet kyllingelår med citron og timian
Revelsben »

Populært indhold lige nu

billede med banan brownie

Banan brownie med chokolade og kokos

billederesultat for kylling i flødesovs

Kylling i flødesovs lavet i fad med grøntsager

kalkun i karry med ris

Kalkun i karry med ris

billederesultat for støbejernspander

Støbejernspander - anvendelse, vask og tips

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

Vær venlig at stemme 🙂
Giv stjerner eller kommentér her
RetGrill
KøkkenDansk
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!