Nem og hurtig mad på grillen er grillet kyllingebryst med hvidløg, der steges ved direkte varme, og dryppes undervejs med citronsaft.
Jeg har her anvendt kyllingebrystfileter fra Løgismose, og de er gode og store i størrelsen. Og de har endda et stykke af vingen siddende på.
Hvis du bruger almindelige kyllingebrystfileter er grilltiden lidt kortere
Opskrift på grillet kyllingebryst
Grillet kyllingebryst med hvidløg og citronsaft
Ingredienser
- 2 stk kyllingebryst - 200 gram
- 0,5 dl rapsolie
- 2 fed hvidløg - pressede
- 1 tsk groft salt
- citronsaft
Sådan gør du
- Start med at lave den hurtige hvidløgsmarinade til kyllingekødet. Kom rapsolie, pressede hvidløgsfed og salt i en lille skål, og rør det godt ud. Mas gerne hvidløgssmagen ud i olien med bagsiden af en teske.
- Dup kyllingebrystfileterne tørre med lidt køkkenrulle, og massér nu hvidløgsmarinaden godt ind i kødet. Drys gerne med en smule groft salt (indgår ikke i de angivne mængder).
- Lad kød og marinade stå og trække 10-15 minutter, og den tid bruger du på at varme grillen godt op.
- Det hvidløgsmarinerede kyllingebryst skal grilles ved direkte varme - uanset om det er gasgrill eller kuglegrill. Så varm grillen godt igennem med begge brændere, sluk den inderste brænder, skrub risten, giv den lidt madolie, og skru varmen ned på laveste blus.
- Læg kyllingebrystfileterne midt på risten med skindsiden op ad, og luk låget.
- Efter fem minutter giver du kødet en god gang citronsaft, men uden at røre eller vende det!!
- Efter ti minutter vender du kyllingebrysterne om, og giver endnu en gang citronsaft.
- Grill nu kyllingefileterne færdige i yderligere cirka fem minutter, tag dem af - og lad dem hvile utildækket i cirka 5-7 minutter.
- Er du i tvivl om hvorvidt kyllingefileterne er gennemstegte, kan du skære et af dem igennem for at tjekke. Men med sådanne stykker kyllingekød her passer det normalt med 10 minutter på den ene side - og fem minutter på den anden.
Få tilsendt opskriften på mail
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: