Se hvordan du laver en virkelig lækker salat med bagt blomkål og tomat, der bages 10 minutter i ovnen, og vendes med bønner og cashewnødder.
Salat med bagt blomkål og tomat er dejlig salat, der anvendes som tilbehør til retter med kød.
Men den kan også serveres med et godt stykke brød til, eventuelt denne opskrift på hjemmelavede hvidløgsflutes.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til salat med bagt blomkål
1 lille blomkål
200 gram grønne bønner
200 gram små tomater - gerne San Marzano
1-2 håndfulde saltede cashewnødder
Olivenolie
Citronsaft
Tørret oregano
Fremgangsmåde
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Blomkålen deles i kvarte, og den nederste del af stokken skæres fra og kasseres, hvorefter blomkålen skæres i skiver på cirka halvanden centimeters tykkelse.
- Læg skiverne på bagepladen, og dryp dem med lidt olivenolie. Krydr også med en smule salt.
- Tomaterne halveres, og lægges på bagepladen med skærefladen opad. Dryp med, og krydr med lidt tørret oregano og salt.
- Bag nu blomkål og tomater cirka 10 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og lad det derefter køle lidt af.
- Bønnerne nippes, og en lidt letsaltet vand koges op i en gryde. Damp nu bønnerne i tre minutter, og overøs derefter straks med koldt vand for at standse kogningen øjeblikkeligt.
- Den bagte blomkål deles i mundrette stykker, og anrettes i en salatskål eller et fad med de bagte tomater, bønner og 1-2 håndfulde saltede cashewnødder.
- Dryp til sidst med lidt olivenolie og citronsaft.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Salat med bagt blomkål
Stem her
( stemmer)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Lise Overmark Overmark
En meget lækker salat som jeg aldrig har smagt før mvh Lise
Lisbeth raluy
Super lækre opskriver, og nemme at gå til.
Er bare ærgelig over at man ikke kan printe dem ud