Yorkshire pudding er et af de lækreste tilbehør fra det britiske køkken. De serveres oftest med steg, sovs og kartofler, og smager skønt.
Yorkshire pudding er både sprøde udenpå, og så har de en lækker blød midte. De serveres oftest med en god steg, ovnbagte kartofler og en masse sovs, så de næsten fungerer som en lille spiselig skål.
Der ud over kan de faktisk også spises som en dessert. Du kan servere dem med sirup og frugt eller måske chokoladesauce, det smager rigtigt godt, så lav endelig en stor portion.
De er faktisk så populære, at England har lavet en nationaldag til at fejre dem. Det er den første søndag hver februar.
Opskrift på Yorkshire pudding
Yorkshire pudding
Ingredienser
- 4 stk æg
- 175 gram sødmælk
- 25 gram vand
- 150 gram hvedemel
- 0,5 tsk salt
- 100 ml olie - eller fedt fra kød
Sådan gør du
- Start med at tage en skål og tilføj æg, mælk, vand, hvedemel og salt. Rør det sammen til en jævn blanding.
- Lad dejen stå i en halv time ved stuetemperatur. Tag nu en muffinform i metal og fordel olien ud i den.
- Varm ovnen op til 230 grader, put derefter muffinsformene i ovnen i cirka 10 minutter, så olien blive rygende varm.
- Hæld dejen i formene, så de er cirka halvt fyldt op. Put dem straks i ovnen og bag dem i 15 minutter.
- Imens de bager, er det meget vigtigt ikke at åbne ovnen. Når de er let gyldne og hævet flot op, så er de færdige.
- Server straks Yorkshire pudding med en god steg og ovnbagte kartofler.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
I stedet for olie kan du bruge fedt fra en steg i dejen til Yorkshire pudding. Det smager rigtigt godt, og er en meget autentisk måde at lave dem på.
Se også andre britiske opskrifter her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: