Strawberry shortcake er den lækreste kage fra England. Den består af den britiske version af biscuit med flødeskum og en masse jordbær.
Strawberry shortcake er en frisk dessert, som passer perfekt både til sommeren, hvor der er friske jordbær, og til en kold vinterdag når du har lyst til at tage en bid af sommeren.
Det er i øvrigt også en nem opskrift at lave. Den kan i princippet blive bikses sammen på cirka en halv times tid.
Jeg synes, at kagen minder en smule om scones, hvilket er virkelig lækkert.
I selve biscuitdejen har jeg brugt kærnemælk, da det give en lækker syre, der balancerer med de søde jordbær. Hvis du ikke har kærnemælk, kan du godt bruge sødmælk i stedet for.
Opskrift på strawberry shortcake
Strawberry shortcake (lækker kage fra England)
Ingredienser
Biscuit
- 170 gram hvedemel
- 90 gram smør - koldt
- 25 gram sukker - plus en spiseske
- 2 tsk bagepulver
- ¼ tsk natron
- 0,5 tsk salt
- 120 ml kærnemælk
- 1 spsk piskefløde
Fyld
- 200 gram jordbær
- 25 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 120 ml piskefløde
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 200 grader og gør en bageplade klar med bagepapir.
- Skær det kolde smør i små firkanter og tilføj det til en skål sammen med hvedemel. Brug hænderne til at smuldre det sammen og tilføj derefter sukker, bagepulver, natron og salt.
- Rør det sammen og tilføj kærnemælken. Rør det nu forsigtigt sammen.
- Drys mel ud over køkkenbordet og hæld dejen ud. Fold dejen henover sig selv to gang fra hver side og rul den nu ud til en rektangel med en tykkelse på to centimeter.
- Brug en småkageudskærer til at stikke seks runde forme på ti centimeter ud. Put dem på bagepladen og pensel dem med piskefløde, drys derefter en smule sukker udover dem.
- Bag dem i cirka 20 minutter, eller indtil de er hævede og let gyldne.
- I mens de bages skærer du jordbærrene i skiver og blander dem sammen med sukker og vaniljesukker. Lad dem stå og trække i mindst ti minutter.
- Pisk piskefløden til flødeskum. Når dine biscuits er kølet ned, skærer du dem over på midten, fylder flødeskum og jordbær, som har trukket i sukkeret, og så er dine strawberry shortcakes klar til servering.
- Server straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Denne dessert laves altid med jordbær, da det er en jordbærkage. Det ligger ligesom i navnet strawberry shortcake.
Men hvis du udskifter halvdelen af jordbærrene med blåbær, får du også en dejlig smag og farve.
Prøv også andre britiske desserter og kager:
Del dine ideer og tanker med os andre her: