Dette er en opskrift på hjemmelavet chokoladesovs, der er meget nem at lave selv. Chokoladesovsen er varm og god til is og andre desserter.
Mange køber den færdige chokoladesovs, men den er faktisk uhyre nem at lave selv. Og det tager kun få minutter.
Du skal blot bruge en plade chokolade, lidt fløde og vand. Og en tykbundet kasserolle.
Kakaoprocent
Jeg har her lavet chokoladesovsen med en kakaoprocent på 47. Det giver en noget mindre bitter sovs, der minder lidt hen i retning af mælkechokolade.
Derfor er denne chokoladesovs da også meget god til børn, der ofte synes chokoladen kan blive for bitter.
Du kan selvfølgelig sagtens lave den af en mere mørk chokolade, eksempelvis med en kakaoprocent på 70. Det er en smagssag, og fremgangsmåden er præcis den samme.
Chokoladesovsen er selvfølgelig helt perfekt til hjemmelavet vaniljeis.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på chokoladesovs
Ingredienser
- 100 gram chokolade grofthakket, med en kakaoprocent på 47
- 3 spiseskefulde piskefløde
- 2 spiseskefulde vand
Sådan gør du
- Find en tykbundet kasserolle frem, og kom cirka to trediedele af chokoladen op i gryden sammen med to spiseskefulde vand.
- Lad chokoladen smelte ved lav varme, mens du forsigtigt rører rundt med en spiseske. Pas på gryden ikke bliver for varm.
- Du kan også vælge at smelte chokoladen over et vandbad, hvor du sætter en skål eller kasserolle ned i en større gryde med kogende vand.
- Men hvis du er forsigtig, kan du sagtens bare lave den direkte i en kasserolle.
- Når chokoladen er helt smeltet kommer du resten af chokoladen i gryden, og lader den smelte under omrøring.
- Derefter rører du piskefløden ud i den smeltede chokolade, og så er chokoladesovsen klar til servering.
Næringsindhold
Tips
Hjemmelavet chokoladesovs passer perfekt til is, men også til desserter med frugt.
Se også disse opskrifter: