Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Grøntsager som tilbehør - 10 sunde favoritter

Grøntsager som tilbehør - 10 sunde favoritter

Grøntsager som tilbehør
Del gerne:
109
SHARES
FacebookMessenger109PinterestEmailSMS
Opdateret: 28. februar 2025 - Udgivet: 1. august 2023

Grøntsager som tilbehør er mere end en hurtig blandet salat. Her får du 10 opskrifter på grønt, som passer godt til kød, fisk og vegetarmad.

Grøntsager som tilbehør kan tilberedes på panden, i ovnen eller i gryden. De kan selvfølgelig også serveres rå i salater, men her er fokus på tilberedte grøntsager, som mætter godt.

Vi har plukket 10 af vores favoritter ud, så der både er opskrifter med rodfrugter, kål og bønner.

Og de grønne retter kan serveres til lidt af hvert, fra fisk og kød til vegetarmåltider.

Honningglaserede grøntsager

Her er grundopskriften på virkelig populært tilbehør: Honningglaserede gulerødder, asparges og rødløg.

Tilbehøret tager højst et kvarter at lave, og så smager det skønt. Hvis du vil have andre grøntsager i, tilsætter du blot dem og skruer op for mængden af honning og smør.

billederesultat for honningglaserede grøntsager

Opskrift på honningglaserede grøntsager

Bagt blomkål med krydderier

Blomkål kan godt få en lidt vandet smag, hvis de koges. Bager du det i ovnen, bliver de derimod sprøde og velsmagende.

Og så er det nemt at skære dem i skiver og krydre dem, hvorefter de passer sig selv. Prøv også opskriften på ovnbagt blomkål med peberfrugt.

billede med blomkål i ovn

Krydret blomkål i ovn

Krydrede broccolifritter

Når vi skal have grøntsager som tilbehør, gælder det om at tænke ud af boksen. Pommes frites er usunde, men broccolifritter langt sundere.

Og så har de yderligere fordele: de er nemme at lave, og de smager godt.

bagt broccoli broccolifritter i ovn

Bagt broccoli

Grøntsagsmos der mætter

Hvorfor ikke peppe kartoffelmosen op, så du får masser af vitaminer og smag fra blandt andet porrer, gulerødder og porrer?

En rigtig dejlig mos, som kan serveres til stort set alt.

grøntsagsmos

Grøntsagsmos med kartofler, kål og gulerødder

Karrykål

Her er en rigtig favorit: Karrykål. Den milde spidskål har hovedrollen sammen med karry og kokosmælk, så det er en slags stuvning, der kan serveres til for eksempel kylling og svinekød.

billederesultat for karrykål

Karrykål

Stegte bønner med hvidløg

Her er opskriften på lynhurtigt tilbehør, der især udmærker sig til retter med oksekød for eksempel en coulettesteg.

Det tager max. 10 minutter at tilberede de grønne bønner, der steges let på panden og vendes i citronsaft og hvidløg.

bønner med hvidløg

Grønne bønner med hvidløg og citron

Stegt spidskål

Her er endnu en af de opskrifter på grøntsager som tilbehør, der anbefaler pandestegning.

Stegt spidskål er både velsmagende og sund. Prøv også opskriften på ovnbagt spidskål med karryolie.

billederesultat for stegt spidskål på pande

Stegt spidskål (sådan steger du kål på panden)

Glaserede rosenkål

Mange kan ikke lide rosenkål, men hvis du har det sådan, skal du prøve de her glaserede rosenkål.

De bliver dampet let og derefter glaseret på panden i smør og brun farin.

billede med glaserede rosenkål pande

Glaserede rosenkål

Hasselback rødbeder

Vi kender Hasselback kartofler, men teknikken kan bruges på alle mulige rodfrugter som rødbederne her og i vores populære opskrift: Hasselback gulerødder med timian.

færdigbagte hasselback rødbeder med timian

Hasselback rødbeder - nem opskrift med billeder

Gulerodsfritter

Endnu en opskrift med grøntsager som tilbehør, der er let og hurtig at lave, og som giver resten af middagen et løft.

Du kan også lave fritterne som en sund snack til en hjemmelavet dip.

Gulerodsfritter

Gulerodsfritter med oregano og parmesan

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.