Stop madspild giver rigtig god mening. Derfor er her lidt inspiration til at få brugt de gamle grøntsager i køleskabet, og det giver endda rigtig god mad.
Stop madspild er på alle måder fornuftigt. Men det kan måske være svært at overskue hvad man lige skal bruge de næsten for gamle gulerødder, persillerødder, æg, kartofler eller andet til.
Derfor har jeg lavet denne lille gennemgang og oversigt, der giver lidt inspiration til at få brugt de varer i køleskabet, der er ved at overskride sidste holdbarhedsdato.
Vi starter med rodfrugterne, som de fleste vist har oplevet pludselig at stå med lige udløbsdato.
Persillerødder, rødbeder og gulerødder kan du blandt andet bage i ovnen som tilbehør til kødretter og oksestege: Bagte rodfrugter. Eller lav nogle lækre syltede rødbeder.
Har du jordskokker med udløbsdato, kan du lave en jordskokkesuppe eller lave bagte jordskokker i ovnen.
Gulerødder kan også bruges som ovnbagte gulerødder.
Kartofler er selvfølgelig oplagt at bruge som ovnbagte kartofler, brasede kartofler - eller kartoffelmos.
Har du pastinakker liggende i køleskabet, kan de på bedste vis omdannes til en pastinaksuppe.
Så kommer vi til æggene, som man jo nogen gange pludselig kan stå med på sidste holdbarhedsdato. Brug dem til en solid æggekage, eller en broccolitærte. Eller lav en skøn æggesnaps.
Løg omdanner du meget nemt til en fremragende fransk løgsuppe.
Stop madspild kan du også praktisere med peberfrugter. Bagte peberfrugter er en mulighed, eller lav en skøn peberflødesauce til din pasta.
Agurker laver du selvfølgelig en nem agurkesalat ud af.
Champignon bliver også nemt for gamle, og her er en champignonsuppe en god løsning.
Og generelt er mange af disse grøntsager gode at bruge i gryderetter, hvor de steges i lang tid sammen med kød.
Dette blot nogle nemme forslag, hvor du får virkelig god mad ud af resterne, så de ender med smil på bordet og i maven - fremfor som madspild i skraldespanden.
Se i øvrigt også her hvordan du bedst opbevarer frugt og grønt.
Har du andre varer liggende, kan du lave en søgning her på Madensverden.dk ved at bruge søgefeltet oppe i højre hjørne.
Comments
No Comments