Fløde er en fast bestanddel i ethvert køkken, hvor den bla. bruges i madlavning og desserter. Få fakta, næringsindhold og fedtprocent.
Dette er en artikel om fløde, hvor du kan blive lidt klogere på blandt andet næringsindhold og fedtprocent i fløden. Jeg håber du kan lide artiklen, og at du vil give den en bedømmelse fra 1-5 stjerner. Del også gerne i kommentarfeltet hvad du mest bruger fløden til. På forhånd tak.
Fløde er et mælkeprodukt, og er det som flyder til toppen (øverst på mælken) efter at råmælken er skummet og filtreret.
Flødens fedtindhold kan variere, og bliver styret og kontrolleret, alt efter hvilket produkt det er til.
Eksempelvis har den almindelige piskefløde normalt et fedtindhold på 38%, mens en kaffefløde har et fedtindhold på omkring de 9%.
Du kan også købe madlavningsfløde med forskellige fedtprocenter.
Fløde anvendes almindeligvis til flødeskum, saucer, supper, kage, fromage, og andre desserter – og fløden kan derfor bedst betragtes som et nydelsesprodukt, og ikke et hverdagsprodukt.
Vælg den rigtige fløde
Selv om der er mange, der i de sidste mange år, er begyndt at lide af en form for fedt-forskrækkelse, og derfor udelukkende bruger erstatningsprodukter for f.eks. fløden - så er fløde altså ikke så slemt endda, hvis det blot indtages med måde.
Det som mange glemmer, når de vælger andre ”sundere” alternativer, er at disse erstatningsprodukter, som oftest er fyldt med noget andet, som i sidste ende er langt mere usundt for helbredet og kroppen, end hvad det originale produkt ville have været.
Det som producenterne af disse erstatningsprodukter kalder for fløde, har absolut intet med fløde at gøre – men er som oftest vand blandet med en masse emulgatorer og stabilisatorer, man ikke kan udtale navnet på, hvis man prøvet at læse bag på varedeklarationerne i supermarkedet.
Disse emulgatorer og stabilisatorer, skal få vandet til at ”opføre sig og smage som fedt” - men det er nu stadig blot vand med tilsætningsstoffer.
Fløden skal ses som en ekstra luksus til madlavningen i blandt andet en god sauce – så vælg den rigtige, når det endelig skal være, og lad dig ikke narre af ”sundere” alternativer, med mindre du har en form for intolerance, der gør at det ikke er muligt for dig at bruge fløden.
Næringsindhold i fløde 38%
Mængde per 100 gram
Kalorier 358
Kulhydrat 3,2 gram
Fedt 38 gram
Protein 2,1 gram
Opskrifter med fløden:
Sven Gladov
Så når du skriver “fløde” i dine opskrifter mener du piskefløde 38%?
Holger Rørby Madsen
Hej Sven
Ja, som udgangspunkt. Og så man jo vælge om det skal være en lettere udgave i form af madlavningsfløde eller lignende 🙂
Alt det bedste
Holger