• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Sådan skal du opbevare spegepølse i køleskabet

Sådan skal du opbevare spegepølse i køleskabet

opbevaring af spegepølse
Del gerne:
33
SHARES
FacebookMessenger33PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. januar 2021 - Udgivet: 28. januar 2021

Hvordan opbevarer man bedst en spegepølse i køleskabet, og hvor længe kan den holde sig? Her får du svar på spørgsmål om spegepølsen.

Kan man bare lægge en spegepølse i en plasticpose i køleskabet, eller er der en bedre måde at opbevare spegepølsen på?

Sådan lød spørgsmålet fra Anne i en mail til mig forleden, og det fik mig til at tænke på, om det egentlig er almindelig kendt hvordan man bedst opbevarer en åbnet spegepølse.

Derfor dykker vi her lidt ned i alt du skal vide om spegepølse og hvordan du får mest ud af den.

Opbevaring af spegepølse

Vi kaster os direkte ud i det med opbevaringen: Nej, en spegepølse skal aldrig opbevares i en plasticpose. Og det er der flere gode grunde til.

En spegepølse indeholder blandt andet en mælkesyrekultur, der er med til at udvikle smagen i kødet.

Og hvis du pakker spegepølsen i en plasticpose, så kan der dannes kondens, hvilket mælkesyrekulturen så omdanner til en fedtet overflade på pølsen. Sådan kort fortalt.

En spegepølse skal nemlig opbevares tørt, og her dur det ikke der kan dannes kondens.

Desuden skal spegepølsen kunne ånde, og derigennem udvikle smagen yderligere mens den ligger på køl.

Og det kan den altså ikke, hvis du pakker den ind i plastic.

Godt nok bliver din spegepølse måske lidt mere tør når du opbevarer den korrekt, men det er altså kun godt for smag og holdbarhed.

Pølsepose eller madpapir

Så hvad gør man så?

Det allerbedste du kan gøre er, at få fat i en af de såkaldte pølseposer. Det er en stofagtig pose, som du kan lægge spegepølsen ned i, og her kan den ånde igennem. Det er smart.

Har du ikke sådan en pølsepose, kan du også blot pakke spegepølsen ind i madpakkepapir.

Under alle omstændigheder skal du smide plasticindpakningen ud, og kun opbevare spegepølsen i skindet, som du så pakker ind i madpakkepapir.

Så kan den nemlig ånde og du har en god spegepølse i længere tid.

En tredje mulighed for opbevaring af spegepølse er i øvrigt, at du vikler den ind i et rent viskestykke.

Her ligger spegepølsen nemlig også godt, og efter brug skal du blot huske at kogevaske viskestykket. Det er også en fin metode,

Holdbarhed

Hvis du opbevarer spegepølsen korrekt som i ovenstående tre muligheder, så holder den også godt.

Min erfaring er, at en spegepølse så sagtens kan holde sig i op mod fire uger, og endda nogle gange lidt længere.

Frysning af spegepølse

Du kan også forlænge holdbarheden på en spegepølse yderligere ved at lægge den i fryseren.

Og her skal spegepølsen blot fryses i vacuum-indpakningen eller i en frysepose.

Holdbarheden på en spegepølse på frost er op til tre måneder.

Se også hvor længe de mest mest brugte fødevarer kan holde sig.

Her er i øvrigt opskriften på smørrebrød med spegepølse.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erik Frantzen

    november 03, 2022 at 9:53 am

    Jeg er fra 1938.
    I min barndom lå alt fremme i spisekammeret. Rugbrødet i brødmaskinen, fedt i en åben skål og spegepølsen lå på skærebrættet.
    Vi havde som de fleste ikke noget køleskab. Spegepølsen blev efterhånden hvidlig fordi saltet trak ud gennem skindet.
    Hilsen fra fortiden

    Svar
  2. Danni Coelet

    marts 03, 2022 at 11:45 am

    Hej Holger & co.
    I skal dæleme have kæmpe ros for “Madens verden” ikke alene er der en masse gode opskrifter, men der er en masse små fif samt gode brugbare oplysninger, som f.eks. spegepølse opbevaring 👍 tusind tak for en god side/block, hvor I også gerne modtager ris & ros.
    Mvh. Danni

    Svar
  3. mjh@sm-computer.dk

    februar 01, 2021 at 11:11 pm

    Hvorfor er den så altid pakket i plastic fra "slagteren"? Jeg køber en økologisk oksespegepølse fra Aalbæk Specialiteter, og den er pakket i en plastikpakning (ikke vakuum, men svejset i begge ender og med luft i).

    Den lader jeg pølsen ligge i, når jeg er begyndt at skære den, og så lukker jeg posen med poseklemme. Der dannes aldrig kondens, og den holder længe.

    Men det bør jeg altså ændre på 🙂

    Svar
  4. Lars

    januar 30, 2021 at 7:32 pm

    Vil det sige at spegepølsen kan "trække" vejret igennem pølseskinnet ???

    Svar
  5. jan

    januar 30, 2021 at 3:47 pm

    Jeg har fået at vide af slagteren at ved opbevaring i f.eks. et viskestykke, kan den sagtens holde et halvt år.
    Den bliver meget mere fast, og får kraftigere smag, og den kan godt få hvide pletter med tiden, men det er bare salt der trækker ud, og det betyder ikke noget.

    Svar
  6. Liselotte Jørgensen

    april 27, 2020 at 12:39 pm

    Med hensyn til opbevaring af spegepølse, så fik jeg engang for mange år siden et råd af en slagter. Pak spegepølsen ind i et stykke køkkenrulle. Det har jeg gjort lige siden og den holder sig godt.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her