Opskrift på røræg. Her kan du se hvordan du laver scrambled eggs, både den almindelige, i ovn, uden mælk, til mange og meget andet.
Der findes vel en million forskellige måder at lave røræg eller scrambled eggs på, og det selvom det er en aldeles simpel og enkel ret.
Her er min grundopskrift på æggeretten, som jeg altid har lavet dem. Og som jeg synes rørægget smager bedst. Og tro mig, jeg har prøvet mange metoder af.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nemme røræg
Røræg, også kendt som scrambled eggs, er fantastisk til brunch, til ål og meget andet. Kun fantasien sætter grænser.
Opskriften er beregnet til to personer, hvor du laver to æg til hver.
Røræg
Ingredienser
- 4 store æg
- 4 spiseskefulde mælk
- salt og friskkværnet peber
- purløg - klippet
- 1 spiseske smør - til panden
Sådan gør du
- Slå 4 store æg ud i en skål, og pisk dem ganske let sammen med 4 spiseskefulde mælk, salt og friskkværnet peber.
- Brug gerne bare en gaffel, for æggemassen skal ikke piskes for meget til røræg eller scrambled eggs.
- Smelt en 1 spiseske smør på en middelvarm pande, og hæld æggemassen på panden.
- Lad æggene sætte sig, og efter et minuts tid kan du begynde at røre æggene sammen, hvor du bruger en spatel/paletkniv.
- Steg ikke æggemassen for længe, for den er færdig når den er helt samlet, hvorefter den kommes i en lille skål.
- Drys med friskklippet purløg, og krydr eventuelt med lidt mere friskkværnet peber. Scrambled eggs serveres straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips til scrambled eggs
Opskriften er til to personer, hvor jeg har beregnet to æg til hver.
Men du kan selvfølgelig sagtens lave mere, det afhænger jo også af hvad du skal bruge æggene til.
Røræg er nem at lave til mange personer, hvor du efter tilberedningen kan lune et fad med røræggene i ovnen indtil du skal bruge dem.
Scrambled eggs er i øvrigt sunde som morgenmad, lige som omelet og æggemuffins.
Hvor meget varme?
Noget af det vigtige ved tilberedning både røræg, omelet og spejlæg er, at kogepladen ikke er for varm.
Så steg ved en jævn varme, lige omkring middel eller lidt over. Så bliver æggene bedst.
Røræg med vand eller mælk
Et af de store stridsemner omkring scrambled eggs er også, om man skal bruge mælk eller vand?
Og svaret er, at du kan bruge begge dele, men jeg synes mælk giver den bedste smag.
Røræg med fløde
Du kan også lave retten med fløde.
Her erstatter du direkte mælk eller vand med fløde i forholdet 1:1. Du skal altså bruge fire spiseskefulde fløde.
Det giver selvfølgelig en mere kalorieholdig æggeret, men til gengæld opnår du også en fin og rund smag.
Røræg i mikroovn
Røræggene kan også sagtens laves i mikroovn. Og det er en hurtig opskrift.
Her slåes to æg ud i en kop eller en lille skål, der kan tåle mikroovnen. Kom så to spiseskefulde mælk i sammen med lidt salt og friskkværnet peber. Pisk det sammen med en gaffel.
Giv først røræggene 30 sekunder ved højeste effekt, rør i æggene, og fortsæt med 20 sekunder ad gangen i mikroovnen, indtil æggene har den rette konsistens.
Du kan også tilsætte lidt kogt skinke til æggene, som så varmes med.
Røræg i ovn
Du kan også meget nemt lave røræg i ovn. Her skal du beregne to æg til hver og to spiseskefulde mælk.
Slå æg ud i et lille ildfast fad og kom mælk ved. Rør det godt sammen.
Stil fadet med æggemassen ind i en forvarmet ovn ved 125 grader, og her skal det have cirka 25 minutter.
Undervejs skal du røre i det cirka hver femte minut, så æggemassen samler sig perfekt til scrambled eggs.
Røræg til mange i ovn
Skal du lave røræg til mange, er det nemmeste at lave det i ovnen.
Beregn to æg pr. person, og tilsvarende en spiseskefuld mælk til hvert æg.
Kom det hele i et passende ildfast fad, og bag røræggene i ovnen ved 125 grader varmluft.
Stegetiden er 25-30 minutter, og det afhænger selvfølgelig af hvor stor portionen er. Du skal røre i æggene med mellemrum.
Røræg uden mælk
Du kan sagtens også droppe mælken i røræggene. Her erstatter du blot med samme mængde vand, og du stadig et godt resultat.
Tilbehør til scrambled eggs
Røræggene er god til morgenmad, men bruges også til smørrebrød, sammen med skinke, laks eller hvad du nu synes.
Nogen foretrækker bare et et stykke rugbrød med røræg og ikke andet på.
Hanne Boe Frederiksen
Hej.
Lyder godt med ovnopskrift.
Der er mindre mælk i opskrift til mange personer,
Er der en grund til det?
Mvh Hanne
Ole
Tilføj eventuelt en tsk Tomat Puré hvis du ikke har prøvet det 😉
tom zinck nielsen
vedr røræg i ovn : 4 æg pr person !???
er det ikke mange ?
Madensverden.dk
Hej Tom
Jo da, medmindre man er meget glad for æg 🙂
Nej, det var en fejl, og jeg jar nu rettet opskriften til.
Jeg plejer at beregne cirka to æg pr. person, men lidt mindre måske også nok.
Bedste hilsner
Holger
Hanne Thorndahl
i opskriften på røræg, skriver du, at man skal bruge en spartel....du mener vist en spatel:)
Madensverden.dk
Hej Hanne
Ha ha - naturligvis 🙂 Sorry, den smuttede i farten - jeg retter straks 🙂
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk