Her er den bedste opskrift på frikadeller med stuvet spidskål. Klassisk opskrift med masser af smag, og nogle virkelig gode frikadeller.
Frikadeller med stuvet spidskål er en klassisk dansk ret, som er blevet nydt gennem generationer. Og ikke uden grund.
Middagsretten er nem at lave, og så smager den altså bare fantastisk godt.
Her med en opskrift på super lækre frikadeller, og en stuvet spidskål, der virkelig også har masser af smag.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til frikadeller med stuvet spidskål
400 gram hakket kalv og svin
1,5 teskefuld salt
En lille teskefuld peber
2 teskefulde løgpulver - eller et finthakket løg
2 æg
3 spiseskefulde rasp
2 deciliter mælk
1 lille spidskål
2 spiseskefulde smør
2 spiseskefulde hvedemel
2 deciliter kogevand fra spidskålen
2 deciliter mælk
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med farsen til frikadellerne. Kom det hakkede kød i en skål sammen med salt, peber og løgpulver, og ælt det godt sammen med hænderne.
- Rør derefter æggene i et ad gangen, inden du rører rasp og mælken i. Tilsæt mælken gradvist, og rør frikadellefarsen lind. Stil på køl i 30 minutter.
- Spidskål snittes i tynde strimler, og koges to minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra, men gem to deciliter af kogevandet.
- Smelt en god klat smør og lidt olie på en pande med høj varme. Form frikadeller med en spiseske, og læg dem på panden, hvorefter du skruer lidt ned for varmen, så frikadellerne steges ved middel varme. Vend frikadellerne nogle gange undervejs, og stegetiden er cirka fem minutter på hver side.
- Stuvet spidskål laver du ved at smelte to spiseskefulde smør i en gryde, og derefter piske hvedemel i. Pisk derefter to deciliter af kogevandet fra kålen i, og mælk indtil du har den rette konsistens. Det plejer at passe med cirka to deciliter mælk, men tilsæt gerne mere hvis sovsen stadig er for tyk. Lad sovsen småkoge i fem minutter.
Smag den hvide sovs til med salt og peber, og vend derefter den letkogte spidskål i.
Lad det varme igennem et par minutter, og server med nystegte frikadeller. Du kan også anrette med kogte ærter.
Se også opskrifter på: