Her er den bedste opskrift på italienske frikadeller, der laves med eller uden parmesan. Frikadellerne serveres i en hjemmelavet tomatsovs.
Italienske frikadeller med hvidløg, rosmarin og andre italienske sager.
Sådan laver man frikadellerne i Italien, og de smager altså fantastisk godt.
Du kan sagtens tilsætte lidt parmesan til frikadellerfarsen hvis du ønsker det, og til denne opskrift skal du bruge 2-3 spiseskefulde parmesan i farsen.
Farsen til de italienske frikadeller røres lind ved hjælp af vand med brus, og her kan du jo bruge en Pellegrini eller en almindelig dansk vand. Mængden er nok cirka en deciliter, men tilsæt vand med brus indtil farsen har den lette konsistens, dog uden at være for tynd.
Tomatsovsen er også et kapitel for sig, for den har den helt rigtige smag af Italien. Og så er den nem at lave.
I øvrigt kan frikadellerne også laves af hakket oksekød, men jeg synes de bliver bedst, når man anvender en hakket svine- og kalvekød.
Mængden af krydderier kan selvfølgelig tilpasses som du selv synes.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Til italienske frikadeller bruges
Frikadellefars
500 gram hakket svine- og kalvekød
1 teskefuld salt
1 teskefuld løgpulver
1 æg
1 teskefuld tørret rosmarin
1 lille bundt persille
2 fed hvidløg
1 deciliter bouillon
3 spiseskefulde rasp
Lidt vand med brus
Friskkværnet peber
Tomatsovs
1 løg
2 fed hvidløg
3 stilke bladselleri
3 gulerødder
1,5 deciliter bouillon
1 dåse hakkede tomater
1 bundt persille
1 potte basilikum
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at lave din bouillon til de italienske frikadeller. 2,5 deciliter vand koges op sammen med en bouillonterning, og stilles til side.
- Rør det hakkede svine- og kalvekød med salt, hvorefter det røres med de øvrige ingredienser. Til sidst tilsættes vand med brus indtil farsen er lind og lidt klukkende i lyden
- Imens gøres grøntsagerne til tomatsovsen klar. Løg og hvidløg hakkes fint, mens bladselleri og gulerødder skæres i små tern.
- Steg så frikadellerne i en blanding af olie og margarine, og de skal have 5-6 minutter på hver side. Hver frikadelle må gerne være lavet af en stor spiseskefuld fars, for så bliver de bedst. Når frikadellerne er stegte, lægges de til side på en tallerken.
- Vask panden af, og kom lidt olie på. Sauter løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri i fem minutter ved middel varme uden det tager farve.
- Tilsæt bouillon og hakkede tomater. Hak persille fint og kom ved sammen med lidt hakket basilikum. Gem nogle af bladene fra din basilikum til anretning som på billedet. Lad nu tomatsovsen simre mens du koger spaghetti eller anden pasta.
- Smag tomatsovsen til med salt og friskkværnet peber, og læg frikadellerne i tomatsovsen, så de lige bliver varmet igennem.
Servering
Læg nogle friske basilikumsblade rundt om de italienske frikadeller i panden, og stil panden på bordet, hvor du også stiller et fad med spaghetti. Se i øvrigt her hvordan du koger spaghetti helt perfekt.
Nydes gerne med et stykke hjemmebagt ciabattabrød. Brødet er meget nemt at bage selv.
Ellen Schulz
Meget nemt og lækker. Elsker dine opskrifter. De er til at gå til. Ikke så mange dikkedarer.
Joyce
Hvor er det ærgeligt man ikke længere kan forblive på opskriften, muligheden er ihvertfald væk på min telefon!
Holger Rørby Madsen
Hej Joyce
Tak fordi du skriver, men hvad mener du med detP Selvfølgelig skal du kunne blive på opskriften?
Alt det bedste
Holger