Her finder du alle farsretter i alfabetisk rækkefølge. Der er retter med fars i ovn, i fad, til grillen og mange andre lækre opskrifter.
Farsretter er nogle af de mst populære retter i Danmark, og vi spiser enormt mange måltider med hakket kød.
Om farsretter
Fars er et nogenlunde vidt begreb, men her har jeg begrænset betydningen til retter med hakket svine- eller kalvekød. Eller blandinger af disse.
Årsagen er, at fars for mig er en blanding af disse typer kød, som tilsættes forskellige ingredienser. Eksempelvis æg og mel til frikadeller.
Derfor er hakket oksekød til hakkebøffer ikke med i denne oversigt, men den og øvrige opskrifter finder du i dette link.
I stedet får du her de mest populære opskrifter med fars til blandt andet frikadeller, farserede porrer, den forlorne hare og mange andre lækre retter.
Opskrifter med farsretter
Boller i karry
Boller i karry i ovn
Frikadeller
Frikadeller i ovn
Forloren hare
Kødboller fra IKEA
Forloren pindsvin
Farserede porrer
Farserede peberfrugter
Hvidkålsrouletter
Minifrikadeller på spyd til børn
Hvorfor hedder det fars?
Navnet fars stammer fra betydning "at farsere". Altså fylde noget, eksempelvis en kalkun, med hakket kød tilsat andre ingredienser.
En god grundfars består typisk af hakket kød, æg, mel og mælk, og det kender vi jo blandt andet fra frikadellerne.
De senere år er dog også kommet en vegansk fars til, og den laves typisk af kikærter.
Selve ordet fars kommer (som så mange andre ord) fra latin, hvor farsum betyder at stoppe noget i. Altså som omtalt blandt andet fars i en kalkun.
Jeg har forgæves forsøgt at finde en bestemt opskrift, som var i JV for ca. 2 år siden.
Det var en ret med hakk. oksekød, kartofler mm. Men der var flere ting i som f.eks. kikærter. På en eller anden måde er den blevet væk for mig. Kan du evt. sende den til mig?