Forloren pindsvin, farspindsvin eller farsbrød med pølser. Her er opskriften på den populære ret fra 1970erne, og det er en børnevenlig ret.
Hvad er forloren pindsvin? Sådan lød det i en mail forleden til hej@madensverden.dk, og her er både svaret og opskriften.
Og den kan du glæde dig til, for selvom det er en lidt løjerlig ret, så smager den ganske fint. Og den er i hvert fald børnevenlig.
Det er en såkaldt snyderet, som vi blandt andet også kender det fra forloren hare. Så nej, der er ikke pindsvin i den.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på farsbrød med pølser
Forloren pindsvin
Ingredienser
- 500 gram hakket kalv og svin - med 10% fedt
- 1 teskefuld salt
- 1 løg løg - finthakket eller revet
- 1 teske paprika
- 2 æg
- 4 spiseskefulde rasp
- 2 spiseskefulde piskefløde
- friskkværnet peber
- 4 pølser - røde eller wienerpølser
- Lidt timian
Sådan gør du
- Kom det hakkede kød op i en skål sammen med salt, og ælt det godt sammen med hænderne.
- Så tilsættes revet eller finthakket løg, paprika, æg, rasp og lidt piskefløde. Kom også nogle vrid fra peberkværnen i. Ælt nu igen farsen godt igennem med hænderne, så den samles og bliver mere sammenhængende.
- Smør et ildfast fad med lidt olie, og form et farsbrød midt i fadet. Lad det ikke være alt for højt af hensyn til stegetiden i ovnen.
- De røde pølser deles på midten og stikkes ned i farsbrødet. Drys eventuelt med lidt tørret timian. Sådan laver du forloren pindsvin.
- Hæld lidt vand i bunden af fadet, og stil det i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, hvor farspindsvinet nu skal have cirka 40 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Mens det forlorne pindsvin er i ovnen, kan du lave tilbehør og sovs, og på den måde er det en ret nem hverdagsret.
Tilbehøret til det forlorne pindsvin, eller farsbrød med pølser, kan være dampede gulerødder, kogte ærter, hasselback kartofler eller hvad du synes godt om.
Dertil hører en god brun sovs - som du kan se opskriften på i linket.
Mad fra 1970erne
Forloren pindsvin var en populær ret tilbage i 1970erne, hvor den var på bordet i mange danske hjem.
Den blev også kaldt farspindsvin og farsbrød med pølser, og den er en både nem og ret billig ret.
Pindsvinet minder meget om en forloren hare, som du finder opskriften på et andet sted her på siden, og både børn og voksne sætter pris på den.
Valg af pølser
I denne ret har jeg anvendt halverede røde pølser, fordi det lige var hvad jeg havde i køleskabet i dag.
Men du kan også lave den med wienerpølser eller cocktailpølser. Det betyder ikke så meget. Se iøvrigt vores smagstest af pølser her.
Se også disse opskrifter:
Kirsten L.
Kender kun retten fra en film med Kirsten Lefelt hvor hun serverede den til en snob middag 😂😂
Susan
Hvad var det filmen hed ? Den med Kirsten Lehfelft, hvor hun laver denner ret til en forretni gsmiddag
Jolanda
Det er vist "Flamberede hjerter" fra 1986.😅
John
Har lavet farspindsvin et par gange når vi var mange sammen i sommerhus, og ungerne guffede i sig 😊
Inge-Lise
Det laver jeg da stadig væk dog med cocktail pølser eller brunch pølser👏
Pernille
Hos os hed det “pølseskov” 😄
Pernille
Har jeg godt nok aldrig fået, selv om jeg var barn i 70'erne 🤣🤣
Anja
Gode minder fra min barndom.... 😍