Forloren mørbrad laves af nakkefilet, og er dermed en noget billigere udskæring end mørbraden. Steges i en gryde og bliver super mør og lækker.
Forloren mørbrad er fremragende at tilberede i stegegryde, hvor den steges mør. a
Skyen jævner du med lidt Maizena, og derefter har du en fantastisk sovs til kødet.
Hvert stykke forloren mørbrad skal helst veje omkring 250 gram, så det skal du bede slagteren om.
Eller du kan selv skære de aflange klodser af et helt stykke nakkefilet.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til forloren mørbrad
4 stykker forloren mørbrad
5 deciliter hønsebouillon
8 tørrede enebær
1 teskefuld sherryeddike eller lignende eddike
1 teskefuld sukker
Frisk timian
Salt og friskkværnet peber
2 teskefulde Maizena
Dertil denne opskrift på en luftig kartoffelmos
1 broccoli i buketter - se her hvordan du damper broccoli
Fremgangsmåde
- Find den gode stegegryde frem, og varm den igennem. Kom en god klat smør i, og brun derefter de fire stykker kød på alle fire sider. Brun dem godt af.
- Tilsæt så hønsebouillon og lad det koge op. Kom enebær, eddike og sukker ved.
- Krydr kødstykkerne på salt og friskkværnet peber, og læg friske timiankviste ved.
- Læg låget på stegegryden, skru ned til svag varme, og lad nu kødet simre i to timer.
- Hen mod slutningen laves kartoffelmos og broccoli som angivet i linkene længere oppe.
- Kødet tages op og lægges til side.
- Sigt skyen over i en skål og derefter tilbage i gryden igen. Kog den op, lad den koge lidt ind, rør Maizena ud i lidt koldt vand og jævn skyen. Smag sovsen til med salt, peber og eventuelt lidt ribsgele.
Anret den forlorne mørbrad med kartoffelmosen og dampet broccoli. Det er en skøn ret.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: