• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Forloren agerhøne med svampe og tranebær

Forloren agerhøne med svampe og tranebær

Billederesultat for forloren agerhøne
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
63
SHARES
FacebookMessenger63PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. november 2023 - Udgivet: 2. december 2020

Her får du opskriften på forloren agerhøne, der er et lækkert og nemt farsbrød med blandt andet svampe, tranebær og bacon.

Forloren agerhøne er en gammel klassiker fra det danske køkken, hvor et farsbrød laves med bland andet champignon og tørrede tranebær.

Du kan sagtens anvende andre svampe end champignon, og husk at bløde tranebærrene op i god tid, for så er de bedre.

Farsbrødet minder om den klassiske forloren hare.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på forloren agerhøne

Billederesultat for forloren agerhøne
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Forloren agerhøne

5 fra 5 stemmer
Her får du opskriften på forloren agerhøne, der er et lækkert og nemt farsbrød med blandt andet svampe, tranebær og bacon.
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 671
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g hakket svin og kalv - med 10% fedt
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 150 g bacon - i tern
  • 100 g champignon
  • 150 g perleløg - syltede
  • 50 g tranebær - tørrede
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 dl fløde
  • Lidt mælk
  • friskkværnet peber
  • smør
  • rasp

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lægge de tørrede tranebær i blød i koldt vand. Mindst en time og gerne længere.
  2. Hakket kalve- og svinekød kommes i en skål, og æltes sejt med salt. Rør derefter ægget i.
  3. Bacontern svitses næsten sprøde på en varm pande. Læg lidt af det til side til pynt, og resten kommes i farsen.
  4. Champignon hakkes fint og svitses på panden, hvorefter lidt lægges til side og resten kommes i farsen til en forloren agerhøne.
  5. Samme med de syltede perleløg, hvor der dog kommes en smule vand ved, som steges væk. Lidt af perløgene lægges fra, og resten hældes i skålen.
  6. Læg nogle af de opblødte tranebær til side, og kom resten i farsen sammen med hvedemel og fløde. Kværn også lidt peber i.
  7. Rør nu farsen lind, og tilsæt den nødvendige mængde mælk. Farsen skal ikke være for tyk, men heller ikke for tynd.
  8. Smør et ildfast fad med smør og drys derefter med rasp. Både i bunden og på siderne.
  9. Fordel farsen i fadet, og stryg den jævn. Pynt med bacontern, ristede stykker champignon, perleløg og tranebær.
  10. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, hvor den forlorne agerhøne skal have cirka 45 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 671kcalKulhydrater: 12gProtein: 38gFedt: 53gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 19gTransfedt: 0.01gKolesterol: 205mgNatrium: 1448mgKalium: 644mgKostfibre: 1gSukker: 4gVitamin A: 813IUVitamin C: 6mgCalcium: 72mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
Billede resultat for farsbrød med svampe og tranebæ
Forloren agerhøne, der er klar til at komme i ovnen. Farsbrødet er lavet i et ildfast fad, og pyntet med tranebær, perleløg og champignon. Foto: Madensverden.dk.

Tips

Forloren agerhøne serveres straks, hvor den skæres ud i skiver og serveres med råstegte kartofler og en spidskålssalat eller broccolisalat.

Billede med forloren agerhøne
Sådan ser en forloren agerhøne ud, når den er skåret igennem. Her kan du se indholdet i farsbrødet i form af bacontern, perleløg og tranebær. Foto: Madensverden.dk.

Se også disse opskrifter:

Forloren pindsvin

Farsbrød med spidskål og tilbehør

Farsbrød i ovn med god sovs

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required