Her får du opskriften på forloren agerhøne, der er et lækkert og nemt farsbrød med blandt andet svampe, tranebær og bacon.
Forloren agerhøne er en gammel klassiker fra det danske køkken, hvor et farsbrød laves med bland andet champignon og tørrede tranebær.
Du kan sagtens anvende andre svampe end champignon, og husk at bløde tranebærrene op i god tid, for så er de bedre.
Farsbrødet minder om den klassiske forloren hare.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på forloren agerhøne
Forloren agerhøne
Ingredienser
- 600 gram hakket svine- og kalvekød - med 10% fedt
- 1 teskefuld salt
- 1 æg
- 150 gram bacon - i tern
- 100 gram champignon
- 150 gram perleløg - syltede
- 50 gram tranebær - tørrede
- 3 spiseskefulde hvedemel
- 2 deciliter fløde
- Lidt mælk
- friskkværnet peber
- smør
- rasp
Sådan gør du
- Start med at lægge de tørrede tranebær i blød i koldt vand. Mindst en time og gerne længere.
- Hakket kalve- og svinekød kommes i en skål, og æltes sejt med salt. Rør derefter ægget i.
- Bacontern svitses næsten sprøde på en varm pande. Læg lidt af det til side til pynt, og resten kommes i farsen.
- Champignon hakkes fint og svitses på panden, hvorefter lidt lægges til side og resten kommes i farsen til en forloren agerhøne.
- Samme med de syltede perleløg, hvor der dog kommes en smule vand ved, som steges væk. Lidt af perløgene lægges fra, og resten hældes i skålen.
- Læg nogle af de opblødte tranebær til side, og kom resten i farsen sammen med hvedemel og fløde. Kværn også lidt peber i.
- Rør nu farsen lind, og tilsæt den nødvendige mængde mælk. Farsen skal ikke være for tyk, men heller ikke for tynd.
- Smør et ildfast fad med smør og drys derefter med rasp. Både i bunden og på siderne.
- Fordel farsen i fadet, og stryg den jævn. Pynt med bacontern, ristede stykker champignon, perleløg og tranebær.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, hvor den forlorne agerhøne skal have cirka 45 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Forloren agerhøne serveres straks, hvor den skæres ud i skiver og serveres med råstegte kartofler og en spidskålssalat eller broccolisalat.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: