Her får du min opskrift på farsbrød med spidskål. Her laver du farsbrød med lag af spidskål, og det er en familievenlig ret til aftensmad.
Farsbrød med spidskål er en dejlig hverdagsret, og den er god til både børn og voksne.
Her laves farsrød med lag af spidskål, og det smager altså fremragende. Samtidig er retten rimelig nem at lave.
Farsbrødet er som sagt laves med spidskål, men du kan også erstatte spidskål med hvidkål. Fremgangsmåden er den samme.
Opskriften er beregnet til fire personer, og rester kan skæres i tynde skiver, og anvendes som pålæg på rugbrød.
Opskrift på farsbrød med spidskål
Ingredienser
Farsbrød
- 400 gram hakket kalv og svin
- 1 teskefuld salt
- 1 æg
- 2 teskefulde løgpulver
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- 4 spiseskefulde rasp
- 1 deciliter bouillon
- 2 deciliter mælk - måske lidt mere eller mindre
- friskkværnet peber
Spidskål
- 1 spidskål
Sådan gør du
- Start med at røre farsen til dit farsbrød med spidskål, hvor det hakkede kød først røres med salt. Derefter tilsættes et æg, løgpulver og hvidløgspulver, og det røres sammen.
- Tilsæt så rasp sammen med bouillon, og derefter røres mælken gradvist i indtil den rette konsistens er opnået. Det plejer at passe nogenlunde med et par deciliter mælk,. men det kan altså variere. Farsen skal være let og luftig, og gerne lidt til den tynde side - uden at være flydende. Lad den stå.
- Pil forsigtigt alle bladene af spidskålen, og damp dem ca. 2 minutter i kogende og saltet vand. Du skal gøre det ad flere omgange. Lægges til side.
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Smør en brødform med smør, og jeg plejer at lave farsbrød med spidskål i en brødform på 1,5 liter.
- Beklæd bunden med dampede blade af spidskål, og de må gerne gå lidt op ad kanten. Læg derpå et lag fars, så et lag spidskål, et lag fars, spidskål, fars og afslut med spidskål, der trykkes let ned af siderne, så farsbrødet er lukket inde af spidskål. Du må lige fordele mængden af fars og kål, så du til til tre lag fars og fire lag spidskål. Tryk farsbrødet let til.
- Beklæd formen med sølvpapir, så den er lukket til.
- Stil formen med farsbrød og spidskål ind i ovnen på næstnederste rille, hvor den skal have ca. 35 minutter. Efter 30 minutter kan du evt. tage sølvpapiret af, og derefter bage farsbrødet færdig uden.
Næringsindhold
Noter
Det færdigbagte farsbrød med spidskål vendes forsigtigt ud på et skærebræt, hvorefter det hviler 10 minutter.
Så kan du nemt skære det i skiver i passende størrelse.
Tilbehør til det lækre farsbrød kan evt. være bagte rodfrugter (som du kan tilberede i ovnen sammen med farsbrødet), en lækker salat og paprikasovs.
Husk også at se disse opskrifter:

Lisbeth Dürke
Tak for inspiration. Opskriften blev lavet om til sommerhusmad. Spidskålen blev snittet og fik et kort opkog, Hvorefter opskriften blev fulgt, dog tilberedt i jerngryde. Kan anbefales😊
Bessie Rasmussen
Vil gerne prøve opskrifterne