Farsbrød med porrer er et spændende farsbrød, der er nemt at lave. En opskrift på fars i fad med porrer, som serveres med en god sovs til.
Farsbrød med porrer er lækker aftensmad, der selvfølgelig minder meget om farserede porrer, men her lavet som fars i fad med porrer.
Det er et spændende farsbrød med fyld af sunde og friske porrer, og retten serveres med kartofler, dampet broccoli og en fantastisk æblesauce, der passer forrygende til.
Retten kan varieres, så du kan lave den som et farsbrød med porrer og gulerødder. Her rives også et par gulerødder i farsen, og det bliver den bestemt ikke dårligere af.
Se også: Forloren hare - opskrift på en klassiker med vildtsovs
Opskriften på et fyldt farsbrød passer til fire personer som aftensmad.
Opskrift på spændende farsbrød
Ingredienser
Fars
- 500 gram hakket kalv og svin
- 2 teske salt
- friskkværnet peber
- 2 teskefulde løgpulver - eller et stort, finthakket løg
- 2 æg
- 4 spiseskefulde rasp
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 3 deciliter mælk - eller danskvand
Porrer
- 3 porrer
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Kom det hakkede kalve- og svinekød i en skål, og ælt det godt sammen med salt.
- Tilsæt derefter friskkværnet peber, løgpulver, æg, rasp og hvedemel.
- Rør nu gradvist mælk (eller danskvand) i farsen, indtil den er lind. Altså ikke for tyk eller tynd i konsistensen. Det plejer at passe med cirka tre deciliter væske, men det kan være lidt mindre eller mere.
- Smør en brødform eller lignende med lidt olivenolie. Jeg bruger en form, der cirka er 30 gange 10 centimeter.
- Fordel halvdelen af farsen i formen og glat den den.
- Skær top og bund af porrerne, så de passer med længden i formen. De må dog gerne være en centimeter eller to kortere i hver ende, så enderne også lukkes med fars. Rens toppen, så der ikke sidder jord. Du kan vælge at blanchere porrer hurtigt, men det er ikke nødvendigt. De bliver tilberedt i farsen.
- Læg nu porrerne på farsen, og tryk dem let ned. Se evt. billedet her.
- Fordel den resterende fars på porrerne, og glat ud igen.
- Farsbrød med porrer skal nu have ca. 40 minutter midt i ovnen, så farsen er helt gennemstegt og porrerne møre. Imens laver du tilbehøret til det spændende farsbrød.
Næringsindhold
Tips
Farsbrød med porrer skæres i skiver og serveres med ovnbagte kartofler, dampet broccoli og en lækker æblesauce (opskrift i linket).
Kartoflerne kan tilberedes sammen med farsbrødet i ovnen, hvor små kartofler vendes med olie, salt og friskkværnet peber. Evt. også hakket rosmarin, og så skal kartoflerne have ca. 30-35 minutter sammen med dit fars i fad.
Æblesaucen tilberedes ligeledes mens de farserede porrer er i ovnen.
Se også disse opskrifter:

Eva Krog
Lækker opskrift med porrefad med Hk gris/kalv. Især æblesovsen, den skal helt klart gentages til andet mad
Holger Rørby Madsen
Hej Eva
Mange tak - det lyder også rigtig godt. God fornøjelse,
Alt det bedste
Holger
Lotte Mortensen
Super det smagte virkelig godt og specielt med æblesaucen