Æblesauce er en nem og lækker sovs med æbler. Det er skøn allround sovs, som kan serveres til alt fra kylling, kalvekød og meget andet.
Æblesauce er klart en af mine favoritsaucer, og det er der flere gode grunde til.
Dels er sovs med æbler nem at lave, men saucen har også den rette blanding af noget syrlighed og sødme.
Godt nok vendes en smule fløde i til sidst, men ellers er der altså ikke meget fedt i den, da den mest består af bouillon, æble og skalotteløg.
Desuden passer en æblesauce til mange forskellige slags kød, og jeg bruger den til alt fra en klassisk kalvesteg til ovnstegt kylling og meget andet.
Så det er altså en god grundopskrift at have ved hånden.
Opskrift på sovs med æbler
Ingredienser
- 2 skalotteløg finthakket
- Lidt olivenolie til stegning
- 1-2 æbler afhængig af størrelse, i små tern
- 1 spiseskefuld hvidvinseddike eller anden lys eddike
- 3 deciliter vand
- 1 bouillonterning gerne grøntsags
- 0,5 deciliter fløde
- 1-2 teske sukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Løg sauteres af i lidt olivenolie, men uden at tage farve.
- Tilsæt derefter æbletern, og lad dem svitse med i et par minutter.
- Kom så lidt hvidvinseddike ved, og lad lige eddiken koge lidt væk.
- Så tilsættes vand og en bouillonterning, og du skal lige lade din æblesauce koge op.
- Skru ned, læg låg på og lad æblesovsen simre i ca. 20 minutter, så æblerne er helt kogt ud.
- Pres indholdet fra gryden gennem en sigte og ned i en skål, og hæld den derefter tilbage i gryden.
- Tilsæt lidt fløde, og lad æblesaucen creme lidt ind. Ønskes en lidt tykkere konsistens på saucen, kan du jævne med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
- Smag den lækre æblesovs til med lidt sukker, salt og og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Tips
Den færdige æblesauce serveres straks til kalvekød, stegt kylling og mange andre stykker kød.
Se også disse opskrifter:
Hej Holger
din opskrift æblesovs tænker jeg bliver der noget sovs tilbage
3 deciliter vand der simrer i 20 min og kun tilsættes til sidst 1/2
decilitter fløde
Hej Henrik
Tak for det, og du tænker om der er nok tilbage?
Jo jo - det er der 🙂
Sovsen skal jo simre under låg, så portionen plejer at passe fint til fire personer.
Men du kan sagtens lave lidt mere - for æblesauce er godt 🙂
Alt det bedste
Holger