Citronsovs er en sauce, der passer godt til fisk. Med denne opskrift kan du hurtigt lave en sovs med citron til fisk som laks og torsk.
Så nemt laver du en fantastisk citronsovs, som du kan bruge til fisk som eks. torsk, laks og rødspætter. Citronsauce er også perfekt til fiskefrikadeller.
Det er en opbagt sovs med bouillon og mælk, som du så smager til med reven citronskal og friskpresset citronsaft.
Det giver en let og syrlig citronsauce, som er fin og afstemt i smagen, og som er god over tilberedt fisk.
Ønsker en rundere citronsovs, kan du udskifte mælk med fløde.
Opskriften på sovs med citron er beregnet til fire personer, men er du vild med sovs, kan du med fordel lave en lidt større portion.
Opskrift på citronsovs
Ingredienser
- 2,5 deciliter vand
- 1 bouillonterning - hønse- eller grøntsagsbouillon
- 1 spiseksefuld smør
- 1 spiseskefuld hvedemel
- 1 deciliter mælk - ca. mængde, måske lidt mere eller mindre
- 1 citron - citronsaft og skal
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog vand og en bouillonterning op og sæt til side.
- Kom smør i en lille gryde/kasserolle, og pisk hvedemel i det smeltede smør.
- Pisk derefter gradvist bouillonen i, og derefter mælk indtil du har den ønskede konsistens.
- Riv skallen af en økologisk citron i (citronen må ikke være overfladebehandlet), og pres lidt citronsaft i i din citronsovs.. Smag til, men jeg plejer at bruge 2-3 spiseskefulde citronsaft.
- Smag også din citronsauce til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Tips
Den færdige citronsovs serveres straks, og den er som sagt aldeles perfekt til fisk som torsk, laks og rødspætter.
Men citronsaucen er også god til grøntsager.
Se også disse opskrifter på god sovs:
Sådan laver du Danmarks bedste persillesovs
Opskrift på brun sovs lavet fra bunden
Nem fremgangsmåde på opbagt sovs

Helle
Hvad med til Tun? 😍
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Jo da- du har ret. Den er da også fantastisk til tun 🙂
Tak - og alt det bedste
Holger
Sille
Lækkert til fisk🐟