Sådan bager du de populære onsdagssnegle. En nem opskrift på de store kagesnegle med remonce og glasur, som du kender fra bageren om onsdagen.
Onsdagssnegle er blevet et velfortjent trækplaster hos mange dygtige bagere landet over, men faktisk kan du nemt selv bage kagesneglene derhjemme.
Opskriften her passer med 6 store kanelsnegle, som du netop kan have på én bageplade.
Onsdagssneglen her er med både remonce og creme, men de kan sagtens blot laves med remonce. God bagelyst.
Se også de skønne bageopskrifter på:
Opskrift på onsdagssnegle
Onsdagssnegle
Ingredienser
Dej
- 175 gram vand
- 85 gram mælk
- 30 gram gær
- 25 gram sukker
- 450 gram hvedemel
- 10 gram salt
- 75 gram smør - blødt
Remonce
- 225 gram brun farin
- 200 gram smør - blødt
- 25 gram rapsolie
- 10 gram kanel
- 20 gram majsstivelse
Creme
- 250 gram kagecreme
Glasur
- 100 gram flormelis
- 20 gram pasteuriseret æggehvide - måske lidt mere
Sådan gør du
- Til de hjemmebagte onsdagssnegle starter du med at lave dejen, hvor vand, mælk, gær og sukker røres sammen.
- Kom hvedemel og salt i, og kør dejebn på røremaskine med dejkrog i ca. 5 minutter. Ælt så blødt smør i, og kør 3 minutter mere.
- Dejen virkes op, og i videoen kan du se hvordan det gøres. Læg et viskestykke over, og lad dejen hvile i 20 minutter på køkkenbordet.
- Imens laves remonce ved at røre brun farin sammen med blødt smør, rapsolie, kanel og majsstivelse.
- Lav også en kagecreme. Er den hjemmelavet, skal du starte lidt tidligere, da den skal nå at køle af. Men du kan sagtens blot lave en creme af pulver.
- Så skal dejen rulles ud. Du skal ikke ælte dejen, men blot forsigtigt trykke den lidt ud til et rektangel, som derefter rulles ud til ca. 80 gange 25 centimeter.
- Fordel først remonce på dejen, og derefter kagecreme. Hold de sidste 5 centimeter fri for fyld.
- Rul nu forsigtigt sammen til en roulade, men stop når du kommer til de sidste 5 centimeter uden fyld.
- Skær 6 onsdagssnegle ud i ca. 4 centimeters tykkelse, fold snippen ind under sneglen som bund, og læg dem på bageplade med bagepapir. Du kan netop have 6 på en plade. Du kan eventuelt lige trykke dem lidt ud.
- Lad sneglene hæve overdækket i ca. 30 minutter. Jeg sætter gerne bare en dyb bageplade omvendt ovenpå på pladen med sneglene.
- Forvarm ovnen til 220 grader over- og undervarme, og bag onsdagssneglene i ca. 15 minutter - eller indtil de er færdigbagte. Bages på næstnederste rille. Lidt af fyldet vil måske løbe lidt ud, men pyt med det.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
De bagte onsdagssnegle køles af.
Flormelis røres sammen med æggehvide til en god glasur, der kommes i en frysepose. Klip et lille hul i hjørnet, og pynt så kagerne på smukkeste vis.
Fryseegnet: Onsdagssneglene kan sagtens fryses ned, men vent så med at give dem glasur.
Hvorfor hedder det en onsdagssnegl?
Onsdagssneglen opstod sidst i 1980erne, så den har efterhånden nogle år på bagen.
Her spillede Danmarks herrelandshold i fodbold ofte sine kampe om onsdagen, og til de kampe begyndte flere bagere at bage den store kanelsnegl.
Derfra blev kagerne hurtigt populære, og sådan fortsatte det i de kommende år, og i dag er det jo som om, at onsdagssneglen altid har været der.
Del dine ideer og tanker med os andre her: