• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Opskrift på lækre onsdagssnegle med remonce og creme

Opskrift på lækre onsdagssnegle med remonce og creme

onsdagssnegle hjemmebagte
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
489
SHARES
FacebookMessenger489PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. maj 2024 - Udgivet: 11. oktober 2023

Sådan bager du de populære onsdagssnegle. En nem opskrift på de store kagesnegle med remonce og glasur, som du kender fra bageren om onsdagen.

Onsdagssnegle er blevet et velfortjent trækplaster hos mange dygtige bagere landet over, men faktisk kan du nemt selv bage kagesneglene derhjemme.

Opskriften her passer med 6 store kanelsnegle, som du netop kan have på én bageplade.

Onsdagssneglen her er med både remonce og creme, men de kan sagtens blot laves med remonce. God bagelyst.

Se også de skønne bageopskrifter på:

  • Kanelsnegle
  • Cremesnegle
  • Københavnerbirkes
  • Kanelsnurrer

Opskrift på onsdagssnegle

onsdagssnegle hjemmebagte
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Opskrift på lækre onsdagssnegle med remonce og creme

4.80 fra 5 stemmer
Sådan bager du de populære onsdagssnegle. En nem opskrift på de store kagesnegle med remonce og glasur, som du kender fra bageren om onsdagen.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet hævetid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 6 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 964
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Dej
  • 175 g vand
  • 85 g mælk
  • 30 g gær
  • 25 g sukker
  • 450 g hvedemel
  • 10 g salt
  • 75 g smør - blødt
Remonce
  • 225 g brun farin
  • 200 g smør - blødt
  • 25 g rapsolie
  • 10 g kanel
  • 20 g majsstivelse
Creme
  • 250 g kagecreme
Glasur
  • 100 g flormelis
  • 20 g pasteuriseret æggehvide - måske lidt mere

Fremgangsmåde
 

  1. Til de hjemmebagte onsdagssnegle starter du med at lave dejen, hvor vand, mælk, gær og sukker røres sammen.
  2. Kom hvedemel og salt i, og kør dejebn på røremaskine med dejkrog i ca. 5 minutter. Ælt så blødt smør i, og kør 3 minutter mere.
  3. Dejen virkes op, og i videoen kan du se hvordan det gøres. Læg et viskestykke over, og lad dejen hvile i 20 minutter på køkkenbordet.
  4. Imens laves remonce ved at røre brun farin sammen med blødt smør, rapsolie, kanel og majsstivelse.
  5. Lav også en kagecreme. Er den hjemmelavet, skal du starte lidt tidligere, da den skal nå at køle af. Men du kan sagtens blot lave en creme af pulver.
  6. Så skal dejen rulles ud. Du skal ikke ælte dejen, men blot forsigtigt trykke den lidt ud til et rektangel, som derefter rulles ud til ca. 80 gange 25 centimeter.
  7. Fordel først remonce på dejen, og derefter kagecreme. Hold de sidste 5 centimeter fri for fyld.
  8. Rul nu forsigtigt sammen til en roulade, men stop når du kommer til de sidste 5 centimeter uden fyld.
  9. Skær 6 onsdagssnegle ud i ca. 4 centimeters tykkelse, fold snippen ind under sneglen som bund, og læg dem på bageplade med bagepapir. Du kan netop have 6 på en plade. Du kan eventuelt lige trykke dem lidt ud.
  10. Lad sneglene hæve overdækket i ca. 30 minutter. Jeg sætter gerne bare en dyb bageplade omvendt ovenpå på pladen med sneglene.
  11. Forvarm ovnen til 220 grader over- og undervarme, og bag onsdagssneglene i ca. 15 minutter - eller indtil de er færdigbagte. Bages på næstnederste rille. Lidt af fyldet vil måske løbe lidt ud, men pyt med det.

Næringsindhold

Kalorier: 964kcalKulhydrater: 123gProtein: 11gFedt: 49gMættet fedt: 29gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 2gKolesterol: 100mgNatrium: 999mgKalium: 157mgKostfibre: 3gSukker: 60gVitamin A: 1173IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 60mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De bagte onsdagssnegle køles af.

Flormelis røres sammen med æggehvide til en god glasur, der kommes i en frysepose. Klip et lille hul i hjørnet, og pynt så kagerne på smukkeste vis.

Fryseegnet: Onsdagssneglene kan sagtens fryses ned, men vent så med at give dem glasur.

Hvorfor hedder det en onsdagssnegl?

Onsdagssneglen opstod sidst i 1980erne, så den har efterhånden nogle år på bagen.

Her spillede Danmarks herrelandshold i fodbold ofte sine kampe om onsdagen, og til de kampe begyndte flere bagere at bage den store kanelsnegl.

Derfra blev kagerne hurtigt populære, og sådan fortsatte det i de kommende år, og i dag er det jo som om, at onsdagssneglen altid har været der.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required