Juletrifli med knuste brunkager, kirsebær og risalamande er den fineste dessert, du kan portionsanrette og servere på få minutter.
Juletrifli er en dejlig dessert, som du kan servere i juletiden eller endda juleaften, hvis I har lyst til at peppe risalamanden lidt op.
Det er selvfølgelig julens elskede smage, der kombineres i denne jueldessert.
Så triflierne er sammensat af cremet risalamande med hakkede mandler, Amarena kirsebærsovs og knuste brunkager.
Opskrift på juletrifli
Ingredienser
Risalamande
- 2 dl risengryn
- 2 dl vand
- 1 l sødmælk
- 0,5 tsk salt evt. lidt mere
- 0,5 l piskefløde
- 2 spsk sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1,5 dl mandler smuttede og hakkede
Juletrifli
- 1 glas kirsebærsauce helst Amerena Fabbri
- 16 stk brunkager mere el. mindre alt efter smag
- pynt for eks. spiseligt guld
Sådan gør du
- Først koger du risengrøden: Kom risengryn og vand i en tykbundet gryde. Bring det i kog og kog 2-3 minutter.
- Hæld mælken i og bring i kog under omrøring. Når risengrøden koger, skruer du meget ned og lader den simre for svag varme i en lille time. Rør salt i, en halv til en hel teskefuld og smag til. Kom risengrøden i køleskabet, så snart den er kølet lidt ned.
- Når risengrøden er helt kold, laver du risalamanden: Skold mandlerne og smut dem, hak dem i en minihakker el.lign.
- Pisk fløden til skum, endelig ikke for tyk skum.
- Rør mandler, vaniljesukker og 1 spsk. sukker i den kolde risengrød. Smag til, om du skal have endnu en spiseskefuld sukker i.
- Vend flødeskummet i risengrøden, så du får en cremet lækker risalamande.
Sådan samles juletriflien
- Kom brunkagerne i en pose og knus dem med en kødhammer, bagsiden af en kniv eller hænderne.
- Kom lidt af de knuste brunkager i bunden af fire portionsglas. Kom risalamande ovenpå brunkagerne. Dryp noget af kirsebærsaucen henover risalamanden. Gentag en eller to gange alt efter størrelsen på dine glas.
- Pynt med 3-4 kirsebær på toppen og drys eventuelt spisesligt guldglimmer henover hvert glas. Nu er din juledessert klar til at blive serveret.
Næringsindhold
Tip
Du kan bruge alle slags julesmåkager til din juletrifli. Jeg synes, at brunkager giver en helt særlig, krydret smag.
Vaniljekranse eller pebernødder kan også sagtens anvendes.
Se andre dejlige juledesserter:
Juleis med marcipan og kirsebærsauce