Se her hvordan du bedst og nemt jævner kirsebærsauce, så den får den helt rigtige tykkelse. Kirsebærsaucen jævnes med majsstivelse.
Kirsebærsauce er en trofast og nødvendig følgesvend til risalamande, men den skal jævnes først.
Og det bedste er at anvende majsstivelse til jævning af kirsebærsaucen.
Til kirsebærsauce til 4-6 personer skal du bruge:
400 gram dessertkirsebær fra Den Gamle Fabrik eller lignende
2 teskefulde Maizena majsstivelse
En lille smule koldt vand
-> SE OGSÅ opskrift på cremet risalamande
Sådan jævner du kirsebærsauce:
- Hæld kirsebær med saft på i en kasserolle, og varm forsigtigt op.
- Rør majsstivelse ud med lidt koldt vand, så alle klumper væk.
- Rør nu forsigtigt og gradvist majsstivelsen ind i kirsebærsaucen, så den jævnes til den rette konsistens.
- Lad kirsebærsaucen småkoge et par minutter, men den må ikke bulderkoge!
Kirsebærsaucen passer selvfølgelig perfekt til en risalamande.
-> SE her hvordan du laver den bedste andesovs
Note: Man kan jævne kirsebærsauce på flere måder, men jeg synes majsstivelse er den bedste. Den er nemlig nem at håndtere.
Du kan også anvende kartoffelmel, men så må saucen IKKE koge efterfølgende, da den så kan blive lang i det, og det er ikke rart.
Endelig kan du bruge hvedemel, men så skal kirsebærsaucen koges godt igennem efterfølgende for at fjerne smagen af mel. Og det er ikke godt for de sarte kirsebær.
Så efter min mening er den bedste løsning at bruge majsstivelsen.
I denne opskrift har jeg anvendt danske kirsebær fra Den Gamle Fabrik, men du kan med fordel også jævne den italienske udgave, som jeg i øvrigt også synes smager endnu bedre.
Der findes en blå udgave af Amarena kirsebær, der laves af den familieejede virksomhed Fabri. Den er god! Også til pandekager og is.
Men der er også en rød udgave af Amarena kirsebær, der produceres af Toschi. Også god, men billigere og mere syntetisk i smagen.
-> DERFOR skal du bruge vand når du laver brunede kartofler
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Kirsebærsauce
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments