Risengrødsvafler stegt i vaffeljern minder lidt om klatkager. De smager skønt, og er en god måde at bruge en rest risengrød på.
Risengrødsvafler stegt i vaffeljern smager ligesom klatkager, men de tilberedt som vafler. Jeg synes, det er en virkelig lækker måde at få noget lækkert ud af en rest risengrød.
Klatkager er faktisk en af min favoritopskrifter, og jeg laver ofte risengrød bare for at kunne lave klatkager. Men jeg synes nu, at denne opskrift er endnu bedre.
Man kan tage vaffeljernet med ind ved bordet og lave dem direkte ved bordet og servere dem med det samme til hele familien. Det er super hyggeligt, og så tager det hellere ikke særlig lang tid per vaffel.
Opskrift på risengrødsvafler stegt i vaffeljern
Ingredienser
- 2 stk æggehvider
- 2 stk æggeblommer
- 550 gram risengrød kold
- 2 spsk sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 40 gram hvedemel
- 0,5 tsk bagepulver
- 2 spsk smør til stegning
- mandler til servering
- syltetøj til servering
Sådan gør du
- Start med at piske æggehviderne stive med et elektrisk piskeris. Tag derefter en skål og kom risengrød og æggeblommer i, rør det sammen.
- Tilføj derefter sukker, vaniljesukker, hvedemel og bagepulver. Rør det godt sammen, og tilføj nu de stive æggehvider. Vend dem forsigtigt ind i dejen.
- Varm dit vaffeljern op og tilføj en smule smør og cirka to spiseskefulde risengrødsvaffeldej afhængig af dit vaffeljernsstørrelse.
- Lad dine risengrødsvafler bage, indtil de er gyldne. Forsæt, indtil al dejen er lavet til vafler.
- Server nu med hakkede mandler og syltetøj.
Næringsindhold
Noter
Du kan servere risengrødsvafler med lige præcis den topping, du bedst kan lide.
Jeg synes især, at mandler er lækkert tilbehør, da det næsten giver en smag af risalamande, når de kombineres med smagen af risengrød.
Se også vores andre opskrifter med risengrød:
Højer riskage - sønderjysk kage med risengrød
Risalamande - klassisk opskrift med kirsebærsauce
Comments
No Comments