Opskrift på verdens bedste æbleskiver, som mormor lavede dem. En god og gammeldags opskrift med kærnemælk, og æbleskiverne er nemme at bage.
Æbleskiver er elsket af de fleste, og her er en god og gammeldags opskrift, hvor æbleskiverne selvfølgelig laves med kærnemælk.
En god, nem og sikker opskrift, der giver luftige og gammeldags æbleskiver med den helt rigtige smag. Og præcist som æbleskiverne skal smage.
Netop kærnemælken gør, at æbleskiverne ikke bliver hvinende søde, men samtidig heller ikke syrlige i smagen.
Æbleskiverne minder jo en del om pandekager og vafler, men der er jo forskel. Ikke kun i formen, men også smagen.
Køber du æbleskiverne i supermarkedet? Så se vores store smagstest af æbleskiverne her.
Opskrift på æbleskiver
Æbleskiver - gammeldags opskrift med kærnemælk
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Kom hvedemel i en skål sammen med natron, sukker og lidt kardemomme, og bland det sammen. Kardemomme kan udelades.
- Derefter pisker du gradvist kærnemælken i, så du efterhånden får en dejlig æbleskivedej. På den måde undgår du også klumper i dejen. Riv også lidt citronskal, men undgå det hvide, da det er bittert.
- Når kærnemælken er pisket i, tilsætter du et æg ad gangen, som du også pisker ind i dejen.
- Stil nu skålen med æbleskivedejen på køl i 20 minutter.
- Varm en æbleskivepande godt op, og kom klatter med smør i alle hullerne. Det er vigtigt, at der især i første bagning af æbleskiver er godt med fedtstof. Husk også at varme æbleskivepanden godt igennem.
- Du kan også sprøjte æbleskivepanden med olie, men jeg synes smør giver den bedste smag til æbleskiverne.
- Fyld så æbleskivedej i hullerne, og de skal være cirka to tredjedele fyldt med dej.
- Når der er dannet skorpe på æbleskiverne, skal de vendes rundt med en gaffel eller en strikkepind, så resten af dejen også bliver bagt. Og æbleskiverne får den runde form.
- Den samlede bagetid på æbleskiver er cirka fem minutter pr. pandefuld.
Tips
Server straks de nybagte æbleskiver med syltetøj og flormelis.
Du kan lægge de færdige æbleskiver i et ildfast fad, og holde dem lune i en ovn ved 70 grader.
Ingen æbleskivepande? Fortvivl ikke, for se her hvordan du så laver æbleskiverne uden æbleskivepande.
Se også disse opskrifter:
Kom med din kommentar her