Her får du både opskriften på gammeldags og sprøde vafler, men også på en belgisk vaffel. Hurtige opskrifter med eller uden sukker og æg.
Sprøde vafler og vaffeldej findes der virkelig mange opskrifter på, men her får du mine bedste bud på en god vaffel, som jeg synes den skal smage.
Opskrifterne er som udgangspunkt beregnet til fire personer.
Ingredienser til sprøde vafler
225 gram hvedemel
3 deciliter vand
1 teskefuld vaniljesukker
Eventuelt lidt kardemomme
4 deciliter piskefløde
Fremgangsmåde
- Det her er mormors klassiske opskrift på en gammeldags vaffel, og dejen indeholder blot få ingredienser, og er uden sukker og æg. Til gengæld får du super sprøde vafler.
- Start med at veje hvedemel af, hvorefter vandet piskes i sammen med vaniljesukker og lidt salt. Du kan også komme lidt kardemomme i, men det er en smagssag. Pisk vaffeldejen helt jævn, og lad det gerne stå og hvile på køkkenbordet i en halv time.
- Pisk fløden til en stiv flødeskum, som derefter vendes sammen med vaffeldejen.
- Varm et vaffeljern op, og bag vaflerne indtil de er sprøde og lækre. Du skal bruge cirka en deciliter vaffeldej til hver, afhængig af størrelsen på dit vaffeljern.
- En færdigbagt vaffel skal altid køle lidt af på en rist, og så er den sprød som den skal være. Vaflerne serveres med is, flødeskum, bær eller blot drysset med flormelis.
Vaffeldej med bagepulver
Du kan også lave sprøde vafler med bagepulver og æg.
Her skal du piske fire deciliter mælk sammen med 250 gram hvedemel.
Derefter piskes to æg i dejen (et ad gangen), hvorefter du pisker en deciliter olie i sammen med lidt salt og en teskefuld bagepulver.
Som du kan se er denne vaffel også uden sukker, og vaflerne bliver også meget sprøde.
Vafler med kærnemælk
Du kan også lave super sprøde vafler med kærnemælk, og har får du en nem opskrift på dem.
Her vejes 300 gram hvedemel af i en skål sammen med 50 gram sukker, to teskefulde bagepulver og en halv teskefuld salt.
Pisk nu fem deciliter kærnemælk og fire æg ind i vaffeldejen sammen med to teskefulde vaniljesukker.
100 gram smør smeltes og piskes ligeledes i. Du kan også tilsætte en smule kardemomme, hvis du ønsker det.
Stil vaffeldejen på køl i 15 minutter, hvorefter du kan bage de lækreste pandekager med kærnemælk.