Her er den bedste opskrift på belgiske vafler. Vaflerne laves en vaffeldej med bla. æg og bagepulver, og nydes med is, sirup og blåbær.
Belgiske vafler er altid populære at servere, og heldigvis er vaflerne også nemme at lave med denne lækre vaffeldej.
De er kendetegnet ved at være store og firkantede, og de passer perfekt som en god dessert. Eller når du bare trænger til en god vaffel. Sådan kan man jo godt have det.
Tidligere blev de belgiske vafler ofte lavet med gær, men i dag er det mere typisk med bagepulver som hævemiddel. Dette gælder også i denne opskrift. Mælken kan du i øvrigt skifte ud med kærnemælk, og rørsukker med almindeligt sukker.
Kalorieindhold: En enkelt belgisk vaffel indeholder 237 kalorier.
Prøv også disse populære opskrifter:
Opskrift på belgiske vafler
Belgiske vafler
Ingredienser
- 125 gram smør
- 75 gram rørsukker
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 2 æg
- 250 gram hvedemel
- 1 teskefuld bagepulver
- 2 deciliter mælk
Sådan gør du
- Pisk smør godt med en håndmikser først, så det bliver som skum.
- Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg, rør det godt sammen.
- Bland melet og bagepulver, og pisk det i ved laveste hastighed.
- Tilsæt til sidst mælken, mens der stadig piskes ved laveste hastighed. Når mælken er pisket nogenlunde ind i dejen, piskes der videre på højeste hastighed i 2-3 minutter. Din vaffeldej skal være ret tyk (som grød), hvis den er for tyk, kan den fortyndes med lidt mere mælk.
- Varm vaffeljernet op, pensl med lidt smeltet smør den første gang og så behøves det ikke at gøres mere.
- Bag de belgiske vafler ca. 2½-3 minutter, til de er gyldne og lækre.
- Læg de færdigbagte vafler på en bagerist, så de ikke blive bløde. Endelig ikke på en tallerken eller et skærebræt, da de så bliver fugtige i bunden - og dermed bløde.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De belgiske vafler serveres med en kugle god vaniljeis, en lækker ahornsirup og friske blåbær.
Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Jamie Marek Møller
Venter spændt på at prøve dem nu. Men det fremgår ikke at smørret skal være smeltet. Så er det fast smør der skal piskes? I såfald bliver det jo ikke til skum.
Else-Marie
Hej.
Skal prøve at bage de belgiske vafler til en konfirmation, men kan de bages i forvejen og så fryses?
Jette
Virkelig lækre vafler