Her er den bedste opskrift på belgiske vafler,. Vaflerne laves en vaffeldej med bla. æg og bagepulver, og nydes med is, sirup og blåbær.
Belgiske vafler er altid populære at servere, og heldigvis er vaflerne også nemme at lave med denne lækre vaffeldej.
De belgiske vafler er kendetegnet ved, at de er store og firkantede, og de passer perfekt som en god dessert. Eller når du bare trænger til en god vaffel. Sådan kan man jo godt have det.
Tidligere blev de belgiske vafler ofte lavet med gær, men i dag er det mere typisk med bagepulver som hævemiddel. Dette gælder også i denne opskrift.
Mælken kan du i øvrigt skifte ud med kærnemælk, og rørsukker med almindeligt sukker.
Opskrift på belgiske vafler
Ingredienser
- 125 g smør
- 75 g rørsukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 æg
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 dl mælk
Sådan gør du
- Pisk smørret godt med en el-mikser først, så det bliver som skum.
- Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg, rør det godt sammen.
- Bland melet og bagepulver, pisk det i ved laveste hastighed.
- Tilsæt til sidst mælken, mens der stadig piskes ved laveste hastighed. Når mælken er pisket nogenlunde ind i dejen, piskes der videre på højeste hastighed i 2-3 minutter. Din vaffeldej skal være ret tyk (som grød), hvis den er for tyk, kan den fortyndes med lidt mere mælk.
- Varm vaffeljernet op, pensl med lidt smeltet smør den første gang og så behøves det ikke at gøres mere.
- Bag de belgiske vafler ca. 2½-3 minutter, til de er gyldne.
- Læg de færdigbagte vafler på en bagerist, så de ikke blive bløde.
Næringsindhold
Note
De belgiske vafler serveres med en kugle god vaniljeis, en lækker ahornsirup og friske blåbær.
Velbekomme.
Se også disse opskrifter:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Venter spændt på at prøve dem nu. Men det fremgår ikke at smørret skal være smeltet. Så er det fast smør der skal piskes? I såfald bliver det jo ikke til skum.