Min opskrift på klatkager, der er lækre pandekager lavet med risengrød. Anvend en rest risengrød, som nemt trylles om til lækre risklatter.
Klatkager er en fremragende måde at bruge en rest af risengrød på, og dermed er du med til at hindre madspild.
Den gemte risengrød kan nemlig nemt og hurtigt trylles om til de fremragende risklatter, der reelt er pandekager med risengrød.
Og klatkagerne plejer at være lige så populære som de almindelige pandekager hos både børn og voksne.
De er hurtige at bage på panden, og derefter kan de serveres med lidt flormelis og syltetøj.
Her har jeg lavet klatkagerne af en rest risengrød på 250 gram, men har du en større mængde, er opskriften meget nem at gange op.
Opskriften giver otte pandekager med risengrød.
Opskrift på klatkager
Ingredienser
- 250 gram risengrød
- 15 gram sukker ca. 1 spiseskefuld
- 5 gram vaniljesukker
- 1 æg
- 20 gram hvedemel svarende til ca. 2 spiseskefulde
- smør til stegning
Sådan gør du
- Kom risengrøden i en skål.
- Tilsæt sukker, vaniljesukker, æg og hvedemel.
- Rør "dejen" til dine klatkager godt igennem, så den er jævn.
- Varm en pande op ved god varme - jeg plejer at sætte varmen til 7 på en skala fra 1-9. Lad smørret bruse af.
- Sæt så klatter af dej på panden. Jeg plejer at bruge knap to spiseskefulde til hver, og så kan man lave fire risklatter ad gangen.
- Bag klatkagerne cirka to minutter på hver side, så de bliver flotte og gyldne. Vend dem forsigtigt.
- Fortsæt på samme måde med de sidste fire risklatter, hvor du med fordel lige kan skrue varmen en smule ned. Tilfør om nødvendigt lidt mere smør.
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte klatkager serveres straks sammen med flormelis, kanelsukker eller syltetøj.
Eller nyd de lækre pandekager med risengrød som de er.
Se også mine opskrifter på: