Min opskrift på klatkager, der er lækre pandekager lavet med risengrød. Anvend en rest risengrød, som nemt trylles om til lækre risklatter.
Klatkager er en fremragende måde at bruge en rest af risengrød på, og dermed er du med til at hindre madspild.
Den gemte risengrød kan nemlig nemt og hurtigt trylles om til de fremragende risklatter, der reelt er pandekager med risengrød.
Og klatkagerne plejer at være lige så populære som de almindelige pandekager hos både børn og voksne.
De er hurtige at bage på panden, og derefter kan de serveres med lidt flormelis og syltetøj.
Her har jeg lavet klatkagerne af en rest risengrød på 250 gram, men har du en større mængde, er opskriften meget nem at gange op.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på klatkager
Opskriften giver 8 klatkager.
Klatkager
Ingredienser
- 250 gram risengrød
- 15 gram sukker - ca. 1 spiseskefuld
- 5 gram vaniljesukker
- 1 æg
- 20 gram hvedemel - svarende til ca. 2 spiseskefulde
- smør - til stegning
Sådan gør du
- Kom 250 gram risengrød i en skål.
- Tilsæt 15 gram sukker 5 gram vaniljesukker, 1 æg og 20 gram hvedemel.
- Rør "dejen" til dine klatkager godt igennem, så den er jævn.
- Varm en pande op ved god varme - jeg plejer at sætte varmen til 7 på en skala fra 1-9. Lad lidt smør bruse af på panden.
- Sæt så klatter af dej på panden. Jeg plejer at bruge knap to spiseskefulde til hver, og så kan man lave fire risklatter ad gangen.
- Bag klatkagerne cirka to minutter på hver side, så de bliver flotte og gyldne. Vend dem forsigtigt.
- Fortsæt på samme måde med de sidste fire risklatter, hvor du med fordel lige kan skrue varmen en smule ned. Tilfør om nødvendigt lidt mere smør.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte klatkager serveres straks sammen med flormelis, kanelsukker eller syltetøj.
Eller nyd klatkagerne med risengrødrester som de er.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Hanne Sohne Pedersen
Hejsa og tusind tak for den fine opskrift på klatkager lavet af en rest risengrød. Min Mor, som ikke lever mere, lavede også klatkager især i december måned - Mums