• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Højer riskage

Højer riskage

Højer riskage
4.8 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
233
SHARES
FacebookMessenger233PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. september 2024 - Udgivet: 12. december 2021

Højer riskage er en sønderjysk kage lavet af risengrød med mandler. Den smager helt vildt godt, og kan serveres både kold eller varm.

Højer riskage med risengrød er virkelig en lækker, sønderjysk kage. Den smager næsten som risalamande, men er mere fast som en kage.

Riskagen er fuld af mandelstykker, og så pyntes den med flødeskum og frugtgelé.

Traditionelt set pyntes den med ribsgelé, men jeg foretrækker kirsebærgelé, da den dermed minder endnu mere om risalamande.

Jeg vil lige tilføje, at det er meget vigtigt at bage kagen i en silikoneform eller springform, da den klistrer meget i siderne i en "normal" kageform, hvilket gør den svær at fjerne fra en fast form.

Se også de populære opskrifter på:

  • Risengrødsvafler
  • Hjemmelavet risifrutti
  • Fedtebrød
  • Klatkager

Opskrift på Højer riskage

Højer riskage
Rakel Seneca

Højer riskage

4.84 fra 18 stemmer
Højer riskage er en sønderjysk kage lavet af risengrød med mandler. Den smager helt vildt godt, og kan serveres både kold eller varm.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 228
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g risengrød
  • 30 g smør - smeltet
  • 40 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 0.5 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 15 g hvedemel
  • 50 g mandler - smuttede
  • 1 dl piskefløde
  • 0,5 dl frugtgelé - for eksempel ribsgele

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at forvarme ovnen til 180 grader og gør en rund kageform på cirka 22 centimeter i diameter klar. Sørg for at vælge en kageform som enten er af silikone eller en springform, som du smører godt.
  2. Start med at dele æggene til æggehvider i en skål og blommerne i en anden. Stil hviderne til siden og tilføj risengrøden til blommerne.
  3. Tilføj nu det smeltede smør til skålen med risengrød og rør det godt sammen. Tilføj derefter sukker, vaniljesukker, bagepulver og hvedemel. Rør det hele rigtig godt sammen.
  4. Hak mandlerne groft og tilføj dem til dejen, rør det godt sammen.
  5. Pisk nu æggehviderne stive og vend dem forsigtigt sammen med resten af dejen. Hæld nu dejen i formen og lad den bage i en time, den må gerne få en relativ mørk farve, og så skal den føles fast i konsistensen.
  6. Pisk nu fløden til flødeskum og pynt kagen med det. Tilføj derefter en smule frugtgelé på hvert stykke af kagen. Nu er din Højer riskage klar til at blive nydt.

Næringsindhold

Kalorier: 228kcalKulhydrater: 20gProtein: 4gFedt: 15gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.2gKolesterol: 31mgNatrium: 131mgKalium: 128mgKostfibre: 2gSukker: 9gVitamin A: 372IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 41mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Denne opskrift på Højer riskage er særlig nem at lave, hvis man allerede har en rest risengrød.

Har du ikke en rest af risengrød, så kan du selv lave en fra bunden med 5 deciliter mælk og 80 gram grødris, det svarer til cirka 400 gram færdigkogt risengrød.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    november 14, 2024 at 2:19 pm

    Ja ja, den skal da bages en dag.
    Lyder virkelig dejlig.

    Svar
  2. Dany Pedersen

    oktober 11, 2024 at 10:56 pm

    Jeg synes om den

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required