Få min opskrift på verdens bedste banankage med chokolade i bradepande. En nem og fantastisk kage med modne bananer og mørk chokolade.
Banankage med chokolade i bradepande er en himmelsk lækker mundfuld, og er kommer altså en ny favoritkage til byen.
Banan- og chokoladekagen laves med modne bananer, der moses med en gaffel. Dertil en mørk chokolade, og jeg bruger gerne en chokolade med en kakaoprocent på 70. En mildere variant kan også anvendes.
Se også: Lækre bananmuffins med eller uden chokolade
Du skal bruge en bradepande på ca. 20 gange 30 centimeter, og så får du en flot og høj banankage, der er et sikkert hit.
Der bør være nok til ca. 12 personer, men det afhænger selvfølgelig af hvor meget I elsker sådan en banan- og chokoladekage.
Opskrift på banankage med chokolade
Ingredienser
- 150 gram smør - blødt
- 300 gram sukker
- 10 gram vaniljesukker - svarer til 2 tsk.
- 6 æg - strl. M/L
- 200 gram hvedemel
- 10 gram bagepulver - svarer til 2 tsk.
- 1 nip salt
- 400 gram banan - most
- 125 gram chokolade - hakket
Sådan gør du
- Til banankage med chokolade starter du med, at tænde ovnen på 200 °C almindelig over- og undevarme.
- Du skal også bruge en bradepande på ca. 20 gange 30 centimeter, som du beklæder med et stykke bagepapir.
- Kom blødt smør i en skål sammen med sukker og vaniljesukker, og pisk det grundigt igennem. Brug en elpisker.
- Derefter piskes æggene i, og det er et æg ad gange, hvor der piskes mellem hvert af de tilsatte æg. Pisk dejen luftigt.
- I en anden skål vendes hvedemel med bagepulver og et nip salt.
- Mos de modne bananer med gaffel, og hak den mørke chokolade.
- Pisk gradvist melblandingen ind i dejen sammen med de moste bananer og chokolade. Brug stadig din elpisker til det.
- Fordel dejen i bradepanden og glat den ud.
- Bag din banan- og chokoladekage på næstnederste rille i ca. 35 minutter. Måske skal den have et par minutter mere, men det afhænger af hvor meget ovnen varmer.
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte banankage med chokolade køles af, hvorefter den kan skæres ud i passende stykker.
Ekstra tip: Læg eventuelt et lag pålægschokolade på den varme kage, og lad det smelte. Lad derefter banan- og chokoladekagen køle af.
Kagen er fryseegnet, men må først fryses ned når den er kølet af.
Se også: Banan brownie med chokolade og kokos

Comments
No Comments