Få min opskrift på verdens bedste banankage med chokolade i bradepande. En nem og fantastisk kage med modne bananer og mørk chokolade.
Banankage med chokolade i bradepande er en himmelsk lækker mundfuld, og er kommer altså en ny favoritkage til byen.
Banan- og chokoladekagen laves med modne bananer, der moses med en gaffel. Dertil en mørk chokolade, og jeg bruger gerne en chokolade med en kakaoprocent på 70. En mildere variant kan også anvendes.
Du skal bruge en bradepande på ca. 20 gange 30 centimeter, og så får du en flot og høj banankage, der er et sikkert hit.
Se også mine bageopskrifter på:
Opskrift på banankage med chokolade
Der bør være nok til ca. 12 personer, men det afhænger selvfølgelig af hvor meget I elsker sådan en banan- og chokoladekage.
Banankage med chokolade (i bradepande)
Ingredienser
- 150 gram smør - blødt
- 300 gram sukker
- 10 gram vaniljesukker - svarer til 2 tsk.
- 6 æg - strl. M/L
- 200 gram hvedemel
- 10 gram bagepulver - svarer til 2 tsk.
- 1 nip salt
- 400 gram banan - most
- 125 gram chokolade - hakket
Sådan gør du
- Til banankage med chokolade starter du med, at tænde ovnen på 200 °C almindelig over- og undevarme.
- Du skal også bruge en bradepande på ca. 20 gange 30 centimeter, som du beklæder med et stykke bagepapir.
- Kom blødt smør i en skål sammen med sukker og vaniljesukker, og pisk det grundigt igennem. Brug en elpisker.
- Derefter piskes æggene i, og det er et æg ad gange, hvor der piskes mellem hvert af de tilsatte æg. Pisk dejen luftigt.
- I en anden skål vendes hvedemel med bagepulver og et nip salt.
- Mos de modne bananer med gaffel, og hak den mørke chokolade.
- Pisk gradvist melblandingen ind i dejen sammen med de moste bananer og chokolade. Brug stadig din elpisker til det.
- Fordel dejen i bradepanden og glat den ud.
- Bag din banan- og chokoladekage på næstnederste rille i ca. 35 minutter. Måske skal den have et par minutter mere, men det afhænger af hvor meget ovnen varmer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte banankage med chokolade køles af, hvorefter den kan skæres ud i passende stykker.
Ekstra tip: Læg eventuelt et lag pålægschokolade på den varme kage, og lad det smelte. Lad derefter banan- og chokoladekagen køle af.
Kagen er fryseegnet, men må først fryses ned når den er kølet af.
Lisbet Bjerg
Lavet to banankage og bagte dem i to forskellige ovne og i begge ovne blev de meget mørke ovenpå og ikke bagte i midten ,hvad gjorde jeg forkert? Men bagte også chokoladekager og de blev super gode
Holger Rørby Madsen
Hej Lisbet
Der kan være flere forklaringer, men måske har de stået for højt i ovnen. Jeg bager altid banankage på næstnederste rille.
Og så er der formen: Jeg ved ikke hvad du har bagt i, men min erfaring er, at silikoneforme leder varmen dårligt og derfor kan bagetiden blive forlænget.
Alt det bedste
Holger