Se her hvordan du laver flækket kylling i ovn. Det er en lækker kyllingesteg, der krydres med bla. paprika og citron. Tager 45 min. at lave.
Flækket kylling i ovn er en meget nem både at lave en velsmagende kyllingesteg på.
Kyllingen er nem at flække, og derefter krydres med blandt andet paprika og frisk romarin.
Tilberedningstiden er ca. 40 minutter, så det er også en rimelig hurtig ret at lave.
Du kan også lave den flækkede kylling med hvidløg, hvor du rører lidt olie sammen med 3-4 pressede fed hvidløg.
Opskrift på flækket kylling i ovn
Ingredienser
- 1,5 kilo kylling
- olivenolie
- 1 citron
- paprika
- salt og friskkværnet peber
- rosmarin frisk
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
- Find et ildfast frem med plads til kyllingen, og smør fadet med lidt olivenolie.
- Læg kyllingen på et skærebræt med ryggen opad (altså med brystet nedad.
- Klip eller skær på begge sider af rygbenet, og fjern det.
- Vend kyllingen om og fold den ud som på billedet. Giv den evt. et fast tryk, så kyllingen ligger lige.
- Dryp lidt olivenolie over, og pres citronsaft ud over kyllingen. Krydr også med lidt paprika, salt og friskkværnet peber. Fordel lidt hakket rosmarin på kyllingen.
- Hæld en smule vand i fadet.
- Flækket kylling i ovn skal nu have ca. 40 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft. Måske lidt mere, afhængig af hvor meget din ovn varmer. Husk at kylling altid skal være gennemstegt. Efter en halv times tid kan du dryppe lidt mere olivenolie over den flækkede kylling.
Tips
Flækket kylling i ovn kan serveres med en lækker perlebygsalat og godt brød. Evt. mit hvidløgsbrød.
Se også disse opskrifter med kylling:
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Snyde basser med creme
Mums - grillet asparges med parmaskinke
Mør og lækker kalveculotte i grill
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.