Langtidsstegt kylling i ovn er en fremragende opskrift, hvor du får en mør og lækker kylling med sprødt skind. Stegetiden er cirka tre timer.
Er der næsten noget bedre end en langtidsstegt kylling i ovn?
Her er opskriften på en tre timers kylling, hvor kyllingen bliver mør og lækker, men uden på nogen måde at være tør.
Som altid er det vigtigt at købe en god kylling, og gerne en økologisk. Man kan faktisk smage forskel, så det er det hele værd at ofre et par kroner mere på en god kvalitet.
Kyllingen er fin som den er efter de tre timer i ovnen, men du kan med fordel lige give den nogle minutter under grillen eller ved en høj temperatur, for så er du sikker på helt sprødt skind.
Opskriften er til fire personer. Se også min opskrift på traditionel ovnstegt kylling.
Opskrift på langtidsstegt kylling i ovn
Langtidsstegt kylling i ovn med rosmarin og hvidløg
Ingredienser
- 1,5 kilo kylling - en hel kylling
- 3-4 kviste rosmarin
- 6 fed hvidløg
- 1 citron - økologisk
- olivenolie
- 2 deciliter vand
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kyllingen skylles og duppes tør. Salt den indvendigt.
- Hvidløgsfed pilles og knuses, inden de kommes ind i kyllingen sammen med kviste af rosmarin.
- Læg kyllingen i en stegeso, og hæld et par deciliter vand i bunden af fadet. Husk altid at sætte stegesoen i blød i koldt vand inden!
- Skær citronen over og pres saften over kyllingen, hvorefter du lægger citronhalvdelene ned ved siden af kyllingen.
- Dryp kyllingen med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Læg låget på, og stil kyllingen ind i en kold ovn ved 150 grader over- og undervarme, og her skal nu bare stå og hygge sig i tre timer.
- Efter de tre timer fjernes låget, og du kan nu skrue ovnen op på 200 grader varmluft for at få et helt sprødt skind - eller anvende ovnens grill. Pas på kyllingen ikke bliver for mørk! Den skal se ud som på billedet.
- Tag den ud af ovnen, og lad den hvile på et skærebræt i 15 minutter inden udskæring.
Få tilsendt opskriften på mail
Fryseegnet?
Næringsindhold
Video med partering af kylling
Se her i denne video hvordan du nemt parterer en kylling:
Sovs til kylling
Skyen kan eventuelt jævnes med lidt Maizena, der udrøres i koldt vand. Smag til med lidt ekstra fond, sukker og peber, og justér farven med sovsekulør. Tilsæt også gerne lidt fløde.
Tilbehør
Langtidsstegt kylling i ovn smager godt sammen med dampet spinat, hasselback kartofler og lidt nybagt ciabattabrød.
Flere opskrifter med kylling:
Kogt kylling - sådan skal du koge en kylling
Susanne
Så lækkert, det vil jeg lave i weekenden.
Birthe
Uhm 😉tænder løber i vand 👀
Henrik
Hvor mange grader ?
Holger Rørby Madsen
Hej Henrik
150 grader i tre timer - så har du den perfekte kylling 🙂
God fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
hjfrue@gmail.com
Skal en stegeso ikke i kold ovn?
Venlig hilsen Hans Jørgensen