Her er min opskrift på kogt kylling med kogetid, ingredienser og hvad du kan bruge kylling og bouillon til. At koge en kylling er nemt.
Kogt kylling er en hjørnesten i både det danske køkken og mange andre steder, og det er heldigvis meget nemt at tilberede kyllingen på denne måde.
Kogetiden på en kylling er en time, og sammen med kyllingen i gryden kommes vand og grøntsager, så kyllingen får masser af smag, mens den koges mør.
Samtidig får du en dejlig kyllingesuppe (eller hønsesuppe), som kan bruges til alt fra klar suppe til sovse og meget andet.
Du kan anvende en suppevisk, men jeg plejer bare at komme grøntsager, timian og laurbærblade direkte i gryden, og til sidst sigter jeg blot suppen. Det er meget nemt.
Så se her hvordan du skal koge en kylling.
Opskrift på kogt kylling
Kogt kylling (sådan skal du koge en hel kylling)
Ingredienser
- 1 hel kylling - på ca. 1,3 kilo
- 2 liter vand
- 1 løg - grofthakket
- 1 porre - i tynde skiver
- 2 gulerødder - i tynde skiver
- 1 skiver knoldselleri - i mindre tern
- 3-4 kviste timian
- 2 blade laurbær
- 20 peberkorn
- salt
Sådan gør du
- Kylling klargøres, og du kan med fordel lige skære rumpen af. Det plejer jeg at gøre. Tjek at kyllingen ellers er ren og læg den i en stor suppegryde.
- Hæld vand ved og det plejer at passe med ca. 2 liter.
- Derefter tilsættes grøntsager i form af løg, porre, gulerødder og knoldselleri. Mængden er ikke så afgørende, men brug gerne som anvist, så du får en god smag i både kylling og bouillon.
- Tilsæt også lidt frisk timian og laurbærblade. Endelig skal der peberkorn og salt i. Start med to teskefulde salt, og smag suppen til når den er færdig.
- At lave kogt kylling tager ca. 1 time, hvor kyllingen koges under låg. Kogetiden er fra når vandet er i kog.
- Efter en time er kyllingen kogt mør, og her slukkes for varmen. Du kan nu med fordel lade den kogte kylling blive liggende i suppen i 15-20 minutter, eller tage kyllingen op og lægge den på et skærebræt. Afhængig af hvor meget tid du har.
- Lad gerne kyllingen køle lidt af inden du piller kødet af skroget. Så er det nemmere at arbejde med. Det kogte kyllingekød kan enten plukkes eller skæres i mindre stykker.
- Suppen sigtes nemt, og opbevares på køl, hvis ikke den anvendes straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kogt kylling kan bruges til mange forskellige retter.
Dels kan du blot serveres den kogte kylling til aftensmad sammen med ønsket tilbehør, men der er også mange andre muligheder.
Kogt kylling er selvfølgelig oplagt til høns i asparges, men brug også gerne kyllingekødet til en sandwich og meget andet godt.
Se også disse kyllingopskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: