Dampet spinat med hvidløg laves af frisk spinat, der dampes på en varm pande med lidt smør og hvidløg. Spinaten er klar på fem minutter.
Jeg elsker dampet spinat, fordi den er utrolig nem at lave og smager det altså bare godt.
Samtidig indeholder spinaten masser af vitaminer og er enorm sund.
Spinat indeholder blandt andet A, C og E-vitaminer, men også lidt kostfibre, og den er i øvrigt i familien med grønkål.
Spinaten kan blandt andet anvendes dampet som i denne opskrift, men den er også fin som salat eller i en spinattærte.
Opskriften er til to personer, hvor jeg har beregnet 100 gram spinat til hver person. Du kan selv gange den op, men mængden handler også om hvad du skal bruge den til, og hvad der ellers er af tilbehør.
Opskrift på dampet spinat
Ingredienser
- 200 gram frisk spinat
- 2 fed hvidløg
- smør
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Det er vigtigt at skylle spinaten grundigt. Gerne i flere hold koldt vand, hvorefter den slynges helt tør for vand. Du kan også købe frisk spinat, der allerede af skyllet, og det gør arbejdet noget nemmere.
- Hvidløgsfed pilles og hakkes fint.
- Smelt en god spiseskefuld smør på en middelvarm pande, og kom de hakkede hvidløg på. Hvidløget skal blot give smørret smag af hvidløg, men må ikke tage farve. Så giv det et minuts tid ved middel varme, hvor du samtidig ryster panden rundt.
- Kom så den friske spinat på ad et par omgange og fyld på efterhånden som spinaten falder sammen. Vend det forsigtigt rundt undervejs.
- Den dampede spinat er klar efter et par minutter når den er faldet helt sammen. Krydres med salt og friskkværnet peber.
Server eventuelt den dampede spinat til en god tærte eller en kalvefilet:
Comments
No Comments