Se den helt vildt lækre opskrift på spinattærte med skinke og porrer. Med en tærtedej der er til at lave uden det hele falder fra hinanden.
Spinattærte er bare noget af det allerbedste, og denne opskrift er super god.
Tærten laves fra bunden med en hjemmelavet tærtedej, som er til at rulle ud.
Fyldet er spinat, porrer, skinke og rød peberfrugt, og æggemassen krydres med en smule paprika.
Brug gerne målene i opskriften, men du kan sagtens bruge lidt eller mindre af de enkelte ingredienser.
Derfor er tærter geniale til at få ryddet ud i køleskabet.
Opskriften er til fire personer, men der er sikkert lidt rester tilbage, og spinattærten er fremragende kold i madpakken dagen efter.
Ingredienser til spinattærte
1 portion tærtedej - opskrift i linket
250 gram skinkestrimler
2 økologiske porrer
150 gram frisk spinat
1 rød peberfrugt
8 æg
2 deciliter fløde
1 teskefuld paprika
1 teskefuld oregano
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at lave tærtedejen som i opskriften i linket længere oppe. Fortsæt frem til du har forbagt tærten i ovnen i 10 minutter.
- Porrerne skæres i skiver, men husk at vaske jorden af det øverste stykke. Det er her jorden sidder, og den er ikke rar at få mellem tænderne.
- Svits porrerne let i lidt olie på en pande ved jævn varme i et par minutter, og fordel derefter den friske spinat i panden, og lad spinaten falde sammen. Tag så panden af blusset.
- Peberfrugten skæres i tynde strimler.
- Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med fløde, paprika, oregano, salt og friskkværnet peber.
- Fordel først halvdelen af skinken på tærtebunden, dernæst halvdelen af peberfrugtstrimlerne og endelig halvdelen af indholdet fra panden med porrer og spinat.
- Så fordeles resten af skinken, peberfrugt og porrer/spinat.
- Hæld æggemassen over og bag så tærten færdig i ovnen ved 185 grader varmluft, hvor den skal have 30 minutter.
- Tag spinattærten ud af ovnen, og nu kan den med fordel trække og afkøle i 15 minutter inden servering.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Spinattærte
Stem her
( stemmer)
Frank
Tærtedejens opskrift... Hvor er linket?
Holger Rørby Madsen
Hej Frank
Undskyld - den var røget ud - nu er den på igen 🙂
De bedste hilsner
Holger