Gourmet tapas med oksefiletbøf og glaserede rødbede med rugbrødsdrys er perfekt til nytårsaften sammen med andre små retter.
Gourmet tapas nytårsaften er en smart måde at servere en masse små, delikate retter på.
Her kan man sammensætte et tapasbord med forskellige elementer, blandt andet disse lækre oksebøffer med balsamico og rødbeder.
Opskriften er udviklet af Karolines Køkken som del af en syv retters tapasmenu.
- Nu, hvor vi skal undgå at synge, danse og mødes i alt for store forsamlinger, er det vigtigere end nogensinde, at nytårsmenuen er et festfyrværkeri i sig selv, siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken.
Tapasbord er et godt bud på nytårsmenuen i disse coronatider, hvor vi anbefales at portionsanrette maden jule- og nytårsaften. Se også indlægget her.
Du finder en af de andre retter under denne opskrift.
Opskrift på gourmet tapas med oksefilet
Ingredienser
Glaseret rødbede
- 250 gram rødbeder
- 1 dl mørk balsamicoeddike
- 1 dl oksebouillon
- 1 dl sukker
Rugbrødsdrys
- 2 skiver rugbrød
- 1 dl hasselnødder
- 1 tsk kulør
- 2 stk bøffer af oksefilet, ca. 400 g
- 6 skiver Serranoskinke
- 1 tsk olie
- 1 tsk salt groft
- peber friskkværnet
- 1 dl dild
- 1 dl kørvel plukket
- 1 dl purløg
Sådan gør du
Glaseret rødbede
- Skræl rødbederne og skær dem i tykke skiver á ca. 2 cm.
- Bring balsamico, boullion og sukker i kog, Tilsæt rødbedeskiverne og lad dem koge ved svag varme i ca. 20 min. eller til de er møre.
- Tag rødbederne op og kog lagen i yderligere ca. 10 min. til den har sirupskonsistens og der er ca. ⅔ dl tilbage. Hæld lagen over rødbedeskiverne, dæk dem til og stil på køl.
Rugbrødsdrys
- Kom imens rugbrød, hasselnødder og evt, kulør i en foodprocesser og blend det i ca. 1 min.
- Kom rugbrødsdrysset på en bageplade med bagepapir og bag det i 20 minutter i midten af ovnen ved 150 grader, traditionel ovn.
Bøffer og anretning
- Del bøfferne i 6 lige store "stænger" af ca. 60 g. Rul et stykke skinke om hvert af kødstykkerne.
- Lad en pande blive godt varm og tilsæt olie. Steg kødet ca. 1 min. på hver af de 4 sider.
- Vend imens alle krydderurter godt sammen. Lun rødbederne i lagen.
- Anret dem i en dyb tallerken, læg kødet omhyggeligt ovenpå rødbedeskiverne og drys med rugbrødsdrys.
- Top anretningen med krydderurteblandingen, kom en smule af den indkogte lage ved og server straks sammen med resten af rugbrødsdrysset.
Næringsindhold
Se også denne lækre forret med jomfruhummerspyd, som også kan bruges som et element i nytårets gourmet tapas.
Hvis du vil se alle syv retter samlet et sted, kan du finde dem her:
Festlig nytårstapas med syv retter