Mørbrad og blomkål i fad er en nem og lækker ret, og en af de gode opskrifter på mad i fad. Hele retten laves i fadet, og den serveres med lidt brød til.
Uhmmm, mørbrad og blomkål i fad smager bare dejligt.
Så hvorfor ikke lave alt i et fad sammen med mørbraden, hvor hele retten er klar på samme tid og passer sig selv i ovnen.
En lækker opskrift på mørbrad i fad, som alle kan lide.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på mørbrad og blomkål i fad
Mørbrad og blomkål i fad - en nem ret i ovn
Ingredienser
- 1 -2 svinemørbrad - afpudset
- 4 skalotteløg - i kvarte
- 2 spsk smør
- 8 dl fløde
- 1,5 dl soja
- 1 spsk timian - flydende
- 1 spsk paprika
- 1,5 tsk cayennepeber
- 250 g champignon - i kvarte
- 1,5 tsk sukker
- 1-2 blomkål - i buketter
- 1 hønsebouillon
- 1 potte basilikum
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Afpuds svinemørbraden for sener og krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
- Smelt smørret på en stegepande, skru op på høj varme. Steg svinemørbraden så den er brun på alle siderne.
- Læg mørbraden i et ildfast fad.
- Hæld fløde op i samme pande, tilføj soja, flydende timian, paprika, sukker, cayennepeber og en hønsebouillon terning i, lad det simre ved lav varme imens grønsagerne ordnes.
- Kom blomkål rundt om mørbraden i fadet, ligeledes de kvarte løg og svampe.
- Jævn evt, sovsen med lidt maizena og hæld den over råvarerne i fadet.
- Sæt fadet med mørbrad og blomkål ind i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter.
- Tag fadet ud og skær mørbraden ud i sen ønskede størrelse, og kom dem tilbage i fadet.
- Sæt det ind i ovnen igen i ca. 10 min.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Mørbrad og blomkål i fad serveres straks sammen med gode flutes og hakket basilikum. Velbekomme.
Opskriften er udviklet af Maria Ullergaard.
Se også disse opskrifter:
Gitte Jensen
Det er en lækkert og meget intenst smagsoplevelse. Blomkål tager så meget smag af alle ingredienserne.
Der var nærmest slåskamp om blomkålen. Laver retten med endnu mere blomkål næste gang👍
Bjarne
Flydende Timian! hvad er det og hvor finder man det?
Kirsten Schertiger
Det vil jeg også gerne vide???
Karina
Hej lidt misvisende at der starter med at stå jeg skal tænde ovnen ved 200 grader varmluft og ved punkt nr. 5 skal jeg lade det simre ved lav varme mens grøntsagerne er ordnet. Men 200 grader er da ikke svag varme....
Holger Rørby Madsen
Hej Karina
Det er fordi du forbereder det i en pande, og steger det færdig i ovnen. Håber det giver mening.
Alt det bedste
Holger
Annette
Hvor skal basilikum bruges?