Oliventapenade kan både laves af sorte og grønne oliven. Her får du begge opskrifter på en skøn tapenade, der både kan serveres på brød og som dip.
Oliventapenade kom til verden i 1880 i den franske havneby Marseilles. Siden har den gået sin sejrsgang i første omgang i middelhavslandene og senere i resten af verden. Det er forståeligt, for det tager fem minutter at lave og smager supergodt - hvis man altså kan lide oliven.
Egentlig blev det skabt som fyld i kogte æg, hvor blommen blev fjernet. Det skulle være kokken Meynier på restauranten La Maison Dorée, som fandt på at knuse kapers og oliven sammen med ansjoser, marineret tun og cognac, hvorefter blandingen kom i de kogte æggehvider.
Med og uden fisk
Det er nu ikke den oliventapenade, vi deler opskrift på her. Og heller ikke den slags, der er blevet populær i vores århundrede. I stedet laver vi den grønne tapenade med jomfruolivenolie, oliven og kapers som grundingredienser, og tilsætter tre dåseansjoser i tapenaden lavet af sorte oliven.
Ansjoserne kan dog undværes, hvis I serverer for nogen, som ikke bryder sig om den salte fisk. Apropos salt, så pas lidt på med at salte, da både oliven, kapers og ansjoser kan være meget salte i sig selv.
Opskrift på oliventapenade
Opskrift på grøn og sort tapenade
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- OBS: Fremgangsmåden gælder både til den sorte og den grønne tapenade.
- Kom alle ingredienserne undtagen salt, henholdsvis til den sorte og den grønne tapenade, i en minihakker,
- Blend det. Men pas på, at det ikke bliver helt most, da det giver en god konsistens, hvis der er små stykker oliven i massen.
- Smag til med salt.
- Server på ristet brød.
- Riv parmesan ud over den grønne tapenade-mad og server den sorte tapenade-mad med et par skiver basilikumsblade på toppen.
Du kan eventuelt servere tapenade sammen med et af disse brød:
Skriv din mening - på forhånd tak.