Her er en nem opskrift på tomater med balsamico, der er cherrytomater, som bages i ovnen med balsamico, olie og lit oregano.
Denne opskrift på tomater med balsamico er en klassisk grundopskrift, der er så simpel, at det simpelthen ikke kan blive nemmere.
Men ofte er disse enkle opskrifter jo også de bedste, fordi der ikke bliver smagsforvirring, når der er få, gode ingredienser. Denne er uden undtagelse,
Balsamico giver tomaterne en super dejlig smag, som virkelig leder tankerne hen på Italien og de gode måltider i støvlelandet.
Den kan du her skabe i dit eget køkken, og så kan tomaterne bruges til en række varme retter og stege.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på bagte tomater med balsamico
Ingredienser
- 300 gram cherrytomater
- 2 spsk balsamico
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk flagsesalt
- 1 tsk tørret oregano
Sådan gør du
- Cherrytomater skylles unden den kolde hane, og tørres af i et rent viskestykke. De skal være helt tørre.
- Læg tomaterne i et lille ildfast fad.
- Balsamico og olivenolie dryppes over, hvorefter tomaterne vendes forsigtigt rundt.
- Drys så med salt og oregano.
- Stil fadet med cherrytomaterne ind i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, og her skal de bages i cirka 12 minutter.
Servering og andre opskrifter
De færdigbagte tomater serveres straks som tilbehør til en tapas, retter med kød eller en god pasta.
Pas dog lige på varmen, når I spiser dem, da de kan være meget varme indeni.
Her er tre forskellige opskrifter på retter, som egner sig glimrende til de bagte tomater.
Comments
No Comments