Stegte tapas peber, der oprindeligt hedder pimientos de padrón, er super lækre som hapsere til tapas. De små grønne peberfrugter steges i lidt olie på panden, og de er også gode som tilbehør til retter med kød. Tapas peber spises hele.
Tapas peber er en lækkerbisken, der samtidig kan tilberedes på få minutter.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til stegte tapas peber
1 bakke tapas peber
Olivenolie
Salt
Fremgangsmåde
- De små peberfrugter skylles og dryppes helt tørre, så der er ikke vand ved dem når de skal på panden.
- Varm en pande op ved en god varme, og kom en sjat olivenolie på.
- Læg peberfrugterne på panden, og steg dem nu i cirka fem minutter.
- Undervejs vender du peberfrugterne rundt nogle gange, eventuelt blot ved at ryste panden.
- Krydr dem med salt, og så er de klar til servering.
De færdigstegte peberfrugter serveres straks.
Peberfrugterne er lidt bitre i rå tilstand, men de opnår en sødme under tilberedningen.
Smag af chili
Man skal dog være opmærksom på, at nogle enkelte af dem pludselig kan have en mere chiliagtig og stærkere smag, men det er der jo også en vis charme ved.
Du kan også bage de små peberfrugter i ovnen, hvor du lægger dem på en bageplade med bagepapir.
Dryp dem med olie og bag dem under grillen i ovnen i nogle få minutter indtil de er færdige. Drysses med salt.
Tapas peberfrugterne spises hele, hvor du tager fat i stilken og spiser løs som hapsere.
Stilken skal du selvfølgelig ikke spise, og du kan med fordel også undgå kernerne.
De små peberfrugter er blandt andet gode som tilbehør til stegt kylling og oksefilet.
Relaterede opskrifter er ovnbagte peberfrugter og farserede peberfrugter.
Din vurdering
-
Tapas peber