Børnenes kødsovs er en opskrift, der er udviklet til børn. Både i forhold til smag, men også fordi den er nem at lave for ungerne i køkkenet.
Denne opskrift på børnenes kødsovs har jeg udviklet netop til børn.
Både så ungerne får en god oplevelse i køkkenet, men også i forhold til smagen. For kødsovsen er mild, men stadig meget fyldig.
Samtidig er den proppet med sunde grøntsager, hvor børnene lærer at smagen kommer ved at anvende forskellige råvarer på tværs.
Ingredienserne er ret almindelige og nemme at få fat i, så du kan roligt lade ungerne stå for maden.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på børnenes kødsovs
Ingredienser
- 400 gram hakket oksekød max 10 procent fedt
- 1 bundt forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 mellemstore gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- 200 gram små tomater
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 1 potte basilikum
- salt og friskkværnet peber
- 500 gram pasta
Sådan gør du
- Start med at gøre alle grøntsagerne klar. Skær roden af forårsløg og skær også det øverste af toppene af og smid det ud. Forårsløgene skæres derefter i mindre skiver på cirka en centimeter stykket. Hvidløgsfed pilles og snittes så fint som muligt. Kommes i en lille skål.
- Peberfrugt, gulerødder og bladselleri skæres i mindre tern og kommes i en anden skål, så de er klar til brug i børnenes kødsovs.
- En gryde varmes op ved høj varme, og når den er blevet varm kommes to spiseskefulde olivenolie i. Derefter smuldres det hakkede oksekød i. Rør ikke rundt i kødet, men lad det brune cirka et minut, så det lugter af stegt kød. Derefter kan du hakke det med en grydeske og røre rundt, så det bliver brunet godt.
- Kom forårsløg og hvidløg i gryden og steg et minut mere.
- Derefter kommes indholdet fra skålen med peberfrugt, gulerødder og bladselleri i og der røres rundt.
- De små tomater skæres over på midten og kommes i gryden sammen med en dåse hakkede tomater, to spiseskefulde tomatpasta, to deciliter vand, og en bouillonterning, som du smuldrer i.
- Pluk cirka halvdelen af bladene fra din potte basilikum og kom den i gryden, rør rundt, skru lidt ned for varmen og lad nu kødsovsen stå og simre i cirka 20 minutter.
- Sæt en stor gryde med vand over og kom en spiseskefuld salt i. Kog vandet op og når det bulderkoger, kommes pasta i. Kig på pakken hvor længe det skal koge. Kog pastaen til det som italienerne kalder al dente, hvilket betyder at pastaen gerne må have lidt bid. Så tag lidt pasta op og smag på den.
- Hæld vandet fra, kom pastaen i en skål og vend den med lidt olivenolie, så pastaen ikke klistrer sammen,
- Kødsovsen smages til med salt og peber Du skal bruge mindst en teskefuld salt - måske endda to.
Næringsindhold
Tips
Kødsovsen serveres med den kogte pasta. I denne opskrift er der kødsovs nok til fire personer.
Men du kan også lave en stor portion til fryseren. Den er perfekt til travle dage, hvor du varme den og servere sammen med hurtigkogt, frisk pasta.
Børnenes kødsovs er mild i smagen, men stadig med så meget klassisk ynde fra det italiensk køkken, at de fleste voksne også nyder den.
Se også mine opskrifter på:
Maiken Ahn
hvor mange personer er opskriften til?