Se en rigtig god opskrift på vandbakkelse, som fyldes med flødecreme. Vandbakkelsen kan også bruges til walesstang eller kagemand.
Opskriften på vandbakkelse med flødecreme rækker rigeligt til 4-6 personer.
Ingredienser til vandbakkelse med flødecreme
100 gram smør
2,5 deciliter vand
En knivspids salt
125 gram hvedemel
4 hele æg
Til flødecreme bruger du
1 portion kagecreme
1 deciliter piskefløde
Fremgangsmåde
- Kom smør, vand og en smule salt i en kasserolle, og varm det langsomt op til det koger.
- Vend så al hvedemel i på én gang, og rør indtil dejen helt slipper gryden.
- Stil til side og lad det køle af i fem minutter.
- Rør så gradvist æggene i et ad gangen - brug gerne en grydeske af træ.
- Rør indtil dejen igen er helt samlet, og hæld den så i en sprøjtepose.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og drys med en smule mel.
- Sprøjt så små toppe vandbakkelse ud på bagepladen. Husk de hæver en del under turen i ovnen!
- Bag vandbakkelserne i en forvarmet ovn ved 220 grader i cirka 10 minutter.
- Du må IKKE åbne ovndøren under bagningen, da du så risikerer at vandbakkelserne falder sammen.
- Tag vandbakkelserne ud, og lad dem køle lidt af.
- Vend kagecreme med flødeskum. Del de lækre vandbakkelser på midten, og fyld dem med flødecreme. Sæt låget på.
Note: Denne opskrift på vandbakkelse er fortrinlig til både en walesstang og kagemand.
Til en kagemand skal du nok bruge en dobbelt portion. Husk stadig at dejen hæver meget op under bagningen i ovnen.
Se også opskrifter på:
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Snyde basser med creme
Mums - grillet asparges med parmaskinke
Mør og lækker kalveculotte i grill
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.