Opskrift på kagemand af vandbakkelse, der er perfekt til børnefødselsdagen. Kagemanden er til 6-8 personer, og meget nem at bage selv.
Kagemand af vandbakkelse er en nem kagemand, der heller ikke er alt for sød.
I hvert fald ikke dejen, der slet ikke indeholder sukker, men kagemanden skal selvfølgelig pyntes med glasur og slik.
Kagemanden rækker til 6-8 personer, så er I flere til børnefødselsdagen skal du nok lave en mere.
Men det er heller ikke så svært med denne nemme opskrift på kagemand.
Opskrift på kagemand af vandbakkelse
Ingredienser
- 2,5 deciliter vand
- 125 gram smør
- 125 gram hvedemel
- 1 nip salt
- 3 æg
Sådan gør du
- Hæld vand i en kasserolle sammen med lidt salt, og kog det langsomt op sammen med smør.
- Derefter vælter du hvedemel i, og vender dejen rundt. Kom bare melet i på én gang, og vend det rundt.
- Nu skal dejen køles lidt af, inden du gradvist rører æggene i et ad gangen. Det kan sagtens gøres i en røremaskine.
- Kom nu dejen over i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og sprøjt en kagemand ud på bagepapiret. Mave og hoved kan du med fordel sprøjte ud som en cirkel, hvor du starter ude og fortsætter ind til midten som en spiral.
- Forvarm ovnen til 220 grader almindelig luft, og bag nu kagemanden i cirka 20 minutter. Det er muligt den skal have nogle minutter mere. Lad kagemanden køle lidt af.
- MEN! Du må ikke åbne ovnlågen undervejs, da kagemanden så risikerer at falde sammen!!!
Næringsindhold
Pyntning af kagemand
Pynt med glasur, som du rører sammen med flormelis og en smule pasteuriseret æggehvide.
Til sidst lægger du slik på sammen med snørebånd, flag og fødselsdagslys.
Se også mine opskrifter på:
Mine vandbakkelser plejer altid at lykkedes. Nu valgte jeg lige denne opskrift i dag og desværre hævede det slet ikke op :/
Hej Maria
Godt du vender tilbage, og det er jeg ked af at høre. Jeg ved ikke lige hvad der er gået galt her, for de plejer altid at hæve fint op.
Typisk er det fordi dejen er lidt for tynd, og det kan blandt andet skyldes lidt for store æg. Jeg ved det ikke i dit tilfælde, men det er bare op på hesten igen 🙂
Alt det bedste til dig
Holger