En dejlig opskrift på pasta med oksekød og citronfløde. Pastaretten er perfekt som aftensmad, og laves med strimler af oksekød, pasta og den lækre sovs.
Opskriften på pasta med oksekød og citronfløde er beregnet til 2-3 personer som en hovedret.
Tilsæt lidt mere kød og pasta, hvis I er fire personer.
Ingredienser
250 gram oksekød i strimler (køb evt. venøsteaks og skær dem selv ud)
2 rødløg i smalle både
3 små fed hvidløg, knust og finthakket
1 pakke bacontern
½ økologisk citron, saft og skal
2 dl madlavningsfløde
Salt og friskkværnet peber
2 store håndfulde frisk babyspinat, godt skyllet og slynget tør
Lidt pinjekerner, ristet
Lidt hel parmesan, fintrevet
1 pakke frisk fuldkornspasta (fandt noget økologisk i Netto)
Fremgangsmåde
- Rist bacon på en tør pande, til det bliver sprødt og gyldent. Lad det dryppe af på køkkenrulle.
- Dup kødet tørt og brun det på en godt varm pande et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Det skal IKKE gennemsteges, bare lige få farve.
- Tag kødet af panden og tilsæt lidt olivenolie.
- Sauter rødløg, til de bliver bløde og begynder at få lidt farve. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i 1 minuts tid under omrøring.
- Hæld fløden ved og pres citronsaft ned i. Tilsæt kødet og lad det koge sammen, til det tykner. Tilsæt citronskal og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Kog pastaen efter anvisning på emballagen, til den er al dente. Hæld vandet fra og lad det dryppe af.
- I et fad kommes den slyngede spinat og krydres med lidt salt og friskkværnet peber. Læg den friskkogte pasta ovenpå og hæld citronflødesaucen over.
- Drys med bacon, fintrevet ost og pinjekerner.
Pasta med oksekød og citronfløde serveres straks.
Gerne med et stykke italiensk ciabattabrød til.
Din vurdering
-
Pasta med oksekød og citronfløde
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments