Se her hvordan du laver en nem omelet. Du skal bruge æg og lidt vand, og stegetiden er godt et minuts tid på hver side. Server med purløg.
Til en nem omelet til fire personer skal du bruge:
6 friske æg
1 deciliter vand
Salt og friskkværnet peber
Smør til stegning
Friskklippet purløg
Sådan laver du en nem omelet:
Slå de friske æg ud i en skål, og tilsæt cirka en deciliter koldt vand fra hanen.
Pisk det godt sammen med et piskeris, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Find en lille pande frem, og kom en teskefuld smør på panden.
Hold varmen på en middel varme, da man ikke skal stege æg ved for høj temperatur.
Når smørret er smeltet, hælder du en fjerdedel af æggemassen på panden.
Lad den nu stivne et minuts tid, hvorefter du vender omeletten om.
Steg den færdig et minuts tid på den anden side, fold den sammen og anret den færdige omelet på en lun tallerken.
Drys med friskklippet purløg, og servér omeletten med et stykke hjemmebagt rugbrød.
Sådan en nem omelet er super dejlig mad. Her lavet med æg og vand – og derefter drysses med friskklippet purløg. Foto: Guffeliguf.dk.